قیمت دلار| قیمت دلار امروز| قیمت دلار آزاد

قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ مشخص شد | پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده

سازمان برنامه و بودجه در حالی حداکثر قیمت دلار تا پایان سال جاری را برابر با 52 هزار تومان پیش‌بینی کرده است که امروز بهای هر دلار آمریکا در بازار ایران بار دیگر کانال پنجاه هزار تومان را پس گرفت .

قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ مشخص شد | پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده

خبرملت: قیمت دلار در سال 1401 تا 60 هزار تومان پیش رفت که باعث نگرانی شدید جامعه شد. در ابتدای سال در حالی که پیش بینی می شد روند افزایشی قیمت دلار ادامه داشته باشد اما دلار همه را شگفت زده کرد. روند کاهشی قیمت دلار از اردیبهشت آغاز شد و تا اواخر بهار ادامه پیدا کرد. در روزهای گذشته قیمت دلار بار دیگر به روند افزایشی بازگشته و حالا از مرز 50 هزار تومان هم عبور کرده است. تازه ترین خبر درباره قیمت دلار را در ادامه از خبرملت بخوانید. 

سازمان برنامه و بودجه در حالی حداکثر قیمت دلار تا پایان سال جاری را برابر با 52 هزار تومان پیش‌بینی کرده است که امروز بهای هر دلار آمریکا در بازار ایران بار دیگر کانال پنجاه هزار تومان را پس گرفت .

به گزارش خبرآنلاین، افزایش قیمت دلار در بازار ایران در حالی ادامه دارد که دولت سیزدهم با مانور بر مسائلی چون عضویت ایران در شانگهای و همچنین افزایش صادرات نفتی و ... در صدد است نشان دهد وضعیت سیاسی و اقتصادی توامان وضعیت مساعدی است .

این در حالی است که بازار اخبار منتشر شده درباره نشست کمیته حقیقت یاب و ... واکنش نشان داده و نه تنها اسکناس دلار در بازار روندی افزایشی را در قیمت شاهد است بلکه معاملات غیرقانونی فردایی نیز این سیگنال را به بازار می‌دهد که افزایش قیمت در راه است.

قیمت دلار

قیمت دلار به کدام سو می‌رود؟

علی قنبری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که قیمت ارز در ایران به کدام سو خواهد رفت به خبرآنلاین می‌گوید: اگر توانستید وقایع سیاسی را پیش‎بینی کنید، قادر خواهید بود به این سوال هم پاسخ دهید. همه تصور می‌کردند دولت سیزدهم قصد دارد با یک توافق همه جانبه وضعیت را در عرصه جهانی بهبود دهد اما این اتفاق نه تنها رخ نداد بلکه فرسایشی شدن روند مذاکرات اقتصاد را بیش از پیش شرطی کرد. حالا بازارهای دیگر به اخبار مثبت واکنش چنانی نشان نمی‌دهند اما به واسطه شنیدن هر خبری منفی دستخوش روند افزایش قیمت می‌شوند.

وی گفت: دست بازارساز بسته است، طبیعتا نمی‌تواند در حد تقاضا ارز به بازار تزریق کند و در نتیجه من مطمئن نیستم که بتوان رقمی یا محدوده‌ای را برای نرخ ارز مشخص کرد.

او گفت: مشکل اقتصاد ایران پیش بینی قیمت ارز نیست، مشکل این است که این اقتصاد غیر قابل پیش‌بینی شده است، در حقیقت هر اتفاق مثبتی منوط به اتفاقاتی است که رخ دادنش از حوزه اختیارات ما خارج است و این شرایط برای هر کشوری ناگوار است و برای ایران نیز طبیعتا چنین خواهد بود.

پیش بینی سازمان برنامه از قیمت دلار 

محمد جعفری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در خصوص گزارش غیررسمی سازمان برنامه و بودجه که برای سال 1406 پیش‌بینی‌های نامتعارف برای نرخ ارز مطرح کرده بود، به تازگی گفته است: این گزارش براساس یک مدل‌سازی در سال 1399 انجام شده بود اما باید توجه داشت که این گزارش براساس سناریوی فروش 200 هزار بشکه‌ای نفت تدوین شده بود و با تغییر این فروض نتیجه تغییر پیدا کرد.

وی با تأکید بر اینکه فرض این گزارش فروش تنها روزانه 200 هزار بشکه نفت بود، گفت: این میزان فروش کمترین رقم فروش نفت طی سال‌های اخیر است که در سال 1399 رخ داد، طبیعتاً با تغییر این فروش پیش‌بینی‌ها تغییر پیدا خواهد کرد. در زمان حاضر مجموع فروش نفت و میعانات نزدیک 2 میلیون بشکه در روز است، بنابراین با توجه به این میزان صادرات نفت و میعانات گازی پیش‌بینی‌ها متفاوت خواهد شد.

قیمت دلار

رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سؤالی در مورد پیش‌بینی‌های جدید این سازمان گفت: براساس مدل‌سازی جدیدی که براساس شرایط کنونی انجام شده است، نرخ ارز در سال 1402، حداکثر 52 هزار تومان است. خروجی مدل تهیه‌شده نشان می‌دهد در سال 1406، قیمت ارز یک‌سوم نرخ گزارش قبلی خواهد بود، البته یک ضریب خطای حدود 5درصدی را نیز باید در این خصوص در نظر گرفت.

وی گفت: باید در نظر داشت که این محاسبات با ادامه شرایط کنونی تحریم ولیکن افزایش بهره‌وری و اجرای الزامات رشد 8درصدی و مهار تورم انجام شده است.

باید منتظر شنبه بود

در چنین شرایطی صرافان و فعالان بازار ارز معتقدند باید به انتظار شنبه بود تا نتیجه اخبار منتشر شده درباره مواضع سازمان ملل در ایران روشن شود. برخی صرافان معتقدند بازارساز برای کوتاه‌مدت می‌تواند با استفاده از ابزارهایی روند اوضاع را رصد کرده و کنترل شرایط را در دست داشته باشد . نکته مهم اینجاست که باید دید بازارساز مایل است دلار را از سد مقاومتی عقب‌تر براند و با اهرم‌های موجود و مدیریت بازار از طریق عرضه درهم و دلار شرایط را دیریت کند یا تصمیم تازه‌ای در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.

رشد تدریجی قیمت دلار در راه است

بررسی روند بازار ارز از ابتدای تابستان، رفت و برگشت پی در پی دلار میان کانال ۴۹ و ۵۰ هزار تومان را نشان می‌دهد؛ به طوری که در ابتدای تیرماه وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد، اما پس از یک روز نزولی شده و در کانال ۴۹ هزار تومان درجا می‌زد، اما دوباره در دوازدهمین روز تیرماه، وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد.

بررسی ها نشان میدهد اگرچه دلار آرام در جهت صعودی بازار به سمت مقاومت‌ها می‌خزد، ولی معامله‌گران همچنان بلاتکلیف و سردرگم هستند و اعتمادی به حرکت دلار در مسیر صعودی ندارند.

معامله‌گران اعتقاد دارند دلار برای ماندن در کانال جدید، باید مرز مقاومتی ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان را پشت سر بگذارد.

قیمت دلار

با این حال، کارشناسان معتقدند که دلار در مسیر صعودی است اما این مسیر آرام و آهسته است؛ مگر شوک سیاسی خاصی به بازار وارد شود که بازار را وارد فاز نزولی کند.

حسین محمودی‌اصل، کارشناس اقتصادی در همین خصوص در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: با توجه به اخبار فعلی و شرایط موجود، علی‌رغم تزریق بانک مرکزی، متاسفانه شاهد رشد تدریجی نرخ ارز در بازار خواهیم بود.

وی افزود: البته توافق موقت و آزادسازی واردات خودرو بر جو آرامش عمومی بازارها کمک کرده بود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با توجه به تعویق در مبادله زندانیان و مسائل پیرامون رابرد مالی، انتظارات تورمی محدود شکل می‌گیرد.

محمودی‌اصل متذکر شد: بی‌تردید رکود و کاهش گردش نقدینگی از یک سو و کاهش شدید قدرت خرید قشر حقوق‌بگیر از سوی دیگر، از رشد شتابان تورم جلوگیری کرده است.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار