قیمت خودرو | افزایش قیمت خودرو| قیمت خودرو امروز

افزایش قیمت خودرو همه را نگران کرد | خبرهای جدید از قیمت خودرو

دبیر انجمن خودروسازان ایران از تقاضای اعضای خود برای افزایش قیمت خودرو خبر داده و این موضوع گلایه‌هایی را در پی داشته است.

افزایش قیمت خودرو همه را نگران کرد | خبرهای جدید از قیمت خودرو

خبرملت: قیمت خودرو در سه ماه گذشته کاهش پیدا کرده است. با این وجود طبق گزارش کارشناسان، قیمت خودرو طی دو سال اخیر دو و نیم برابر شده است. افزایش قیمت خودرو در سالهای اخیر با انتقادهایی مواجه شده و برخی معتقدند ممانعت از واردات خودروهای خارجی باعث ایجاد این اتفاق شده است. به تازگی اخباری مبنی بر آزادسازی واردات خودروهای کارکرده شنیده می‌شود که می‌تواند قیمت خودرو را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. تازه ترین خبر درباره قیمت خودرو را در ادامه از خبرملت بخوانید.

دبیر انجمن خودروسازان ایران از تقاضای اعضای خود برای افزایش قیمت خودرو خبر داده و این موضوع گلایه‌هایی را در پی داشته است.

احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران اخیرا از احتمال افزایش قیمت خودرو خبر داده. او گفته است: «بیش از یک هفته است که قیمت‌های پیشنهادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اختیار شورای رقابت قرار داده شده، افزایش قیمت خودرو بر اساس صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ خودروسازان است.»

او همچنین توضیح داده است که این شورا می‌تواند هر سه‌ماه یک‌بار نسبت‌به قیمت‌گذاری جدید محصولات خودرویی اقدام کند و مطابق صورت‌های مالی و لیست جدید هزینه شرکت‌های خودروساز، قیمت‌های جدید محصولات خودروسازان را محاسبه و مجوز افزایش قیمت‌ها را اعلام کنند. او از تعلل شورای رقابت در تعیین تکلیف افزایش قیمت خودرو نیز گلایه کرده است.

به گزارش اخبار خودرو، دبیر انجمن خودروسازان ایران با اشاره به اینکه در اردیبهشت‌ماه امسال شورای رقابت براساس محاسبات سازمان حمایت افزایش ۱۰ تا ۴۹درصدی قیمت خودروها را اعلام کرد، گفت: «البته این میزان افزایش قیمت با دخالت معاون اول رئیس‌جمهور و برخلاف محاسبات سازمان حمایت و شورای رقابت ابلاغ شد.»

بر اساس ادعای نعمت‌بخش، معاون اول رئیس‌جمهور با این اقدام خود ۹ هزار میلیارد تومان زیان به ایران خودرو تحمیل و خودرو را مدیون 40 میلیون سهامدار ایران‌خودرو و سایپا کرده است و باید در روز حساب پاسخگو باشد.

این در حالی است که گفته‌ها و ادعاهای او در مورد افزایش احتمالی قیمت خودرو گلایه‌هایی را در پی داشته است. در ادامه نظرات برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز را در مورد این موضوع می‌خوانید.

قیمت خودرو

«افزایش حقوق کارگر سالی یک بار، قیمت خودرو سه ماه یک بار»

به گزارش تجارت نیوز، گروهی از خوانندگان نسبت به افزایش احتمالی قیمت خودرو، به ویژه با توجه به کیفیت خودروها گلایه دارند.

«این شرکتها هر بلایی میخوان سر مردم بیارن قرارداد یکطرفه باحمایت دولت و کیفیت پایین عدم تحویل به موقع.بعدا طلب کار هم هستند.»

«بخدا به دین به چیزی که می‌پرستید این ظلمه در حق 80میلیون کارگری که 20درصد در خوشبینانه ترین حالت افزایش حقوق داشته. چطوری جبران کنه این همه ظلم و ستم؟»

«چرا حقوق کارگر سالی یک بار افزایش پیدا میکنه ولی خودرو ۳ ماه یکبار؟ خیلی ظلم می شه.»

«هنوز ۳ ماه نیس که روی هر ماشینی ۱۰۰ میلیون گذاشتین.بذارین جای مردم که درد گرفته خوب بشه بعد حرف از افزایش دوباره بزنین… ۱۰۰ میلیون پول یسال یه کارگره بدبخته.»

«خدایش حق دارن قیمت رو افرایش بدن! چون کیفیت خودروشون حرف نداره بزنی به جدول به تعداد سرنشین ها تلفات میده.»

«خودرو ساز ما هم از نظر قیمت ، هم از نظر کیفیت و هم از نظر تاریخ تحویل به مصرف کنندگان ظلم می کند، آن وقت دبیر انجمن خودروسازی صحبت از روز قیامت و حساب و کتاب می کند! یکم خجالت چیز خوبی است.»

گردن سهامدار نیاندازید!

برخی از مخاطبان نیز معتقدند موضوع به سهامداران ارتباطی ندارد و خودروسازان نباید موضوع افزایش قیمت را به آنها منتسب کنند.

«چنان میگه جواب چهل میلیون آدم انگار پول سهام هر نفر چقدر میشه! تو خودرو نساز من اون رو به والله همین الا میبخشم به دولت.»

«چه ربطی به سهامداران داره؟ طی این چند سال با این همه گرونی سهام ها که همیشه تو ضرر بوده.»

«حقوقای چند ده میلیونی ایران خودرویی هاو سایپا نشون میده این شرکت ها ضرر بده نیستن چرا بقیه کارگرها حقوق و مزایای اینا رو ندارن وام بیمه تکمیلی حواله ماشین… سالی چند بار افزایش قیمت این هزینه ها رو جبران کنه.»

«80 میلیون ایرانی رو به بهانه بیکاری چند هزار نفر گروگان گرفته بودن الان ضرر سهامداران رو هم بهش اضافه کردن! با ننه من غریبم بازی میخوان باز به تجارت رانتی شون دوام بدن! تو اگر روز حساب حالیت بود بخاطر سالانه 20 هزار تلفات سوانح رانندگی و هزاران مصدوم و میلیاردها خسارت مالی باید الان روزی هزار بار مرده بودی از شرمندگی ملت.»

«من سهامدارم! بزار تو بورس ضرر کنم حداقل ۸۰ ملیون ایرانی مجبور نباشن خودرو رو گرون بخرن. خودروی های ایرانخودرو و سایپا الان با این قیمت کارخونه هم خیلی گرونن. اگه عرضه زیاد بشه، قیمت باید بیاد پایین. خودرو رو گران نکنید. گول این حرفای سهامدار و این چیزام نخورید.»

قیمت خودرو

خبر مهم وزیر صمت درباره قیمت خودرو

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صنعت خودرو با تعمیق ساخت داخل و تمرکز بر کیفیت باید به سمت قیمت های جهانی حرکت کنیم.

عباس علی آبادی در آیین افتتاح شرکت فولاد دشتستان واقع در شهرک زاویه از توابع شهرستان زرندیه در جمع خبرنگاران با اشاره به استقرار صنایع راهبردی و استراتژیک در استان مرکزی و ضرورت توجه به صادرات و تجارتی که مبتنی بر پشتیبانی تولید صنعتی باشد، افزود: شرکت فولاد دشتستان قادر است محصولات بالادستی را به تولیدات پایین دستی تبدیل کند و ارزش افزوده ای بین ۲۰ الی ۳۰ درصد ایجاد کند، گرچه در برنامه های توسعه ای، باید به سمت ایجاد ارزش افزوده بالاتر برویم.

وی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای کشور تامین ورق های سبک برای صنعت خودروسازی و لوازم خانگی است که بر این دو مورد در صنعت تمرکز کرده ایم، اظهار کرد: امید است این نقاط تمرکزی به اهداف برسد. هم اکنون در نقطه امید قرار داریم و امیدواریم به نقطه هدف دست یابیم.

وزیر صمت در خصوص تنش آبی در کشور و نیاز آبی صنایع گفت: ایران کشوری است که از نظر منابع آبی در مضیقه است و باید برای مصرف بهینه به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم و بدلیل ارزش افزوده بالایی که صنعت ایجاد می کند باید سهم بیشتری از منابع آبی به صنعت اختصاص یابد. در حوزه کشاورزی نیز باید به سمت و سوی کشاورزی مدرن و پیشرفته با مدیریت منابع آبی حرکت کرد.

علی آبادی در خصوص موضوع کاهش قیمت خودرو نیز گفت: در حوزه قیمت خودرو، با تعمیق ساخت داخل و تمرکز بر کیفیت باید به سمت قیمت های جهانی حرکت کنیم. مسئله کاهش قیمت یک بحث است و کیفیت بخشی به تولید خودرو و رسیدن به نرم جهانی مساله دیگری است که هر دو باید دنبال شوند.

وی با بیان اینکه در تولید خودرو به سمت برقی سازی حرکت می کنیم، گفت: برای برقی سازی خودروها تلاش می‌شود تعرفه ها کاهش یابد تا افزایش قیمت ناشی از برقی سازی جبران شود و از محل سود حاصل از صرفه جویی سوخت می توان این هزینه ها را جبران کرد. مردم در حوزه صنعت خودرو در آینده خبرهای خوبی خواهند شنید.

وزیر صمت که به منظور افتتاح شرکت فولاد دشتستان در شهرک صنعتی زاویه از توابع شهرستان زرندیه به این شهرستان سفر کرده بود پس از افتتاح این واحد تولیدی و صنعتی با حضور در گلزار شهدای زاویه و اهدای گل به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

واردات خودرو باعث کاهش قیمت خودرو می‌شود؟

یک سال و نیم از آزادسازی واردات خودرو به کشور می‌گذرد و اگرچه هنوز پای خودروهای خارجی به بازار ایران باز نشده، اما خودرو در همین مدت کمی ارزان شده است. حالا سوالی که وجود دارد این است که آیا خودرو با واردات ارزان می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، تیمور رحمانی، اقتصاددان پاسخ متفاوتی به این موضوع داده و تشریح کرده که واردات خودرو تنها در شرایطی خاص می‌تواند باعث کاهش قیمت خودرو شود. اما این شرایط چیست؟

تیمور رحمانی در سرمقاله امروز (11 شهریور) دنیای اقتصاد به این سوال جواب و توضیح داده که شرط کاهش قیمت خودرو چیست. مشروح سخنان این اقتصاددان را در ادامه می‌خوانید:

این اقتصاددان در ابتدا تاکید می‌کند که واردات خودرو به ایران هیچگاه و در هیچ زمانی ممنوع نبوده است. چون «ارز تخصیص‌یافته به واردات قطعات و مواد اولیه و واسط اتومبیل‌های تولید داخل و خودروهای مونتاژی، سالانه میلیاردها دلار بوده. لذا عملا هیچ‌گاه واردات خودرو متوقف نشده تا نتیجه بگیریم واردات خودرو قرار است تغییر جدی از این منظر ایجاد کند یا نه.»

واردات خودرو

اما سوال اصلی این است که آیا با واردات بیشتر خودرو، می‌توان منتظر کاهش بیشتر قیمت خودرو بود؟ به گفته این اقتصاددان جواب این سوال از منظر اقتصاد خرد مثبت است. چون در چارچوب اقتصاد خرد و قانون عرضه و تقاضا، افزایش واردات خودرو سبب کاهش موقتی و مقطعی قیمت خودرو خواهد شد.

اما واردات خودرو واقعا نمی‌تواند درمان قیمت اتومبیل باشد و اسباب کاهش قیمت اتومبیل را فراهم کند. دلیل این مساله چیست؟ به گفته این اقتصاددان افزایش واردات هر کالایی -چه اتومبیل، چه مرغ و یخچال و کامپیوتر- می‌تواند باعث کاهش قیمت آن کالا شود. اما مساله مهم این است که افزایش واردات هر کالایی به معنای افزایش تقاضا برای ارز است و افزایش تقاضای ارز به معنای گران شدن قیمت دلار است که هم سبب افزایش قیمت خودرو می‌شود و هم سبب افزایش قیمت کالاهای دیگر.

پس راهکار چیست؟ تیمور رحمانی تاکید می‌کند که راهکار کاهش و یا ثبات قیمت‌ها در اقتصاد ایران این است که تورم و انتظارات تورمی مهار شود. به عبارتی این اقتصاددان تاکید می‌کند که درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست.

او به تجربه کاهش قیمت خودرو در چند ماه گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: در ماه‌های اخیر نرخ ارز باثبات شده و انتظارات تورمی فروکش کرده و در نتیجه افزایش قیمت اتومبیل نیز متوقف شده و مقداری کاهش را نیز تجربه کرده است. این تجربه نشان می‌دهد درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست. تلاش برای درمان مشکل تورم از روش‌های اقتصاد خرد، درحالی‌که تورم یک مشکل اقتصاد کلان است، صرفا افزایش اختلال در بازارها و کاهش رفاه اجتماعی است.

این اقتصاددان تاکید می‌کند «واردات زمانی می‌تواند برای کنترل تورم قابل استفاده باشد که وفور ارزی وجود داشته باشد (مانند آنچه در دهه‌های۱۳۵۰ و ۱۳۸۰ در ایران تجربه شد)، گرچه امکان‌پذیری کنترل تورم از طریق اتکای به وفور ارزی به معنی درست بودن آن سیاست نیست. بخش غالب افزایش قیمت اتومبیل پیامد تورم و انتظارات تورمی است و در پیش گرفتن روش‌های مختص بازار کمک چندانی به کنترل بلندمدت قیمت اتومبیل نمی‌کند. همان‌طور که وضع موجود بازار اتومبیل رانت گسترده‌ای به‌ویژه عاید شبکه توزیع می‌کند، واردات آن از طریق تخصیص ارز نیز احتمالا نوعی رانت عاید شبکه توزیع می‌کند. اگر قرار است واردات گسترش یابد که با بهبود روابط تجاری و مالی کشور با جهان خارج امکان‌پذیر می‌شود و قاعدتا به بهبود رفاه اجتماعی منجر می‌شود، ضرورتی ندارد که افزایش واردات گزینشی و مختص بازار خاصی باشد.

اگر نگرانی بابت محدودیت ارزی و تامین نیازهای اساسی وجود دارد، افزایش واردات اتومبیل با استفاده از ارز ترجیحی توجیهی ندارد و به نظر نمی‌رسد در ردیف‌های اول اولویت‌دار تخصیص ارز قرار داشته باشد؛ گرچه باید امیدوار بود که تلاش‌های دیپلماتیک دولت و بهبود روابط تجاری و مالی ما با جهان خارج نیاز ما را به تشخیص اولویت‌ها برای تخصیص ارز و درنتیجه مختل کردن بازارها از بین ببرد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار