قیمت خودرو| افزایش قیمت خودرو| کاهش قیمت خودرو

افزایش قیمت خودرو؛ پژو پارس و شاهین گران شدند | پیش بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

بررسی تغییرات بازار طی دو روز گذشته نشان می‌دهد که قیمت پژو پارس و شاهین که از خودروهای پرطرفدار داخلی هستند صعودی شده است.

افزایش قیمت خودرو؛ پژو پارس و شاهین گران شدند | پیش بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

خبرملت: قیمت خودرو در دو ماه گذشته کاهش پیدا کرده است. با این وجود طبق گزارش کارشناسان، قیمت خودرو طی دو سال اخیر دو و نیم برابر شده است. افزایش قیمت خودرو در سالهای اخیر با انتقادهایی مواجه شده و برخی معتقدند ممانعت از واردات خودروهای خارجی باعث ایجاد این اتفاق شده است. به تازگی اخباری مبنی بر آزادسازی واردات خودروهای کارکرده شنیده می‌شود که می‌تواند قیمت خودرو را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. تازه ترین خبر درباره قیمت خودرو را در ادامه از خبرملت بخوانید.

قیمت خودروهای پرفروش نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نکرده است. قیمت اکثر محصولات ایران خودرو و سایپا امروز با ثبات به‌روزرسانی شده است. با این حال بررسی تغییرات بازار طی دو روز گذشته نشان می‌دهد که قیمت پژو پارس و شاهین که از خودروهای پرطرفدار داخلی هستند صعودی شده است.

جدیدترین قیمت خودروهای پرفروش ایرانی و تغییرات آن نسبت به روز گذشته (۲۴ مردادماه) را می‌خوانید.

قیمت روز محصولات ایران خودرو

به گزارش اقتصادآنلاین، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ به ۴۵۵ میلیون رسیده است و نسبت به روز گذشته ثابت مانده است. مدل ۱۴۰۱ این خودرو ۴۸۰ میلیون تومان است که نسبت به دیروز تغییر نکرده است اما طی دو روز گذشته ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ نیز به ۵۲۵  میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دستی فرمان برقی مدل ۱۴۰۲ هم ۶۲۰ میلیون تومان است که طی روز گذشته تغییر نکرده است. این خودرو از تیر تا به امروز ۱۶۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دنده ای پانوراما مدل ۱۴۰۲ امروز ۶۵۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است اما طی دو روز ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۱ امروز ۷۵۰ میلیون تومان است که طی روز گذشته ثابت مانده است. این خودرو تقریبا دو ماه ونیم گذشته ۱۵۵  میلیون ارزان شده است.  مدل ۱۴۰۲ این خودرو ۷۸۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است اما طی دو روز ۱۵ میلیون گران شده است. این  مدل طی یک ماه و نیم گذشته ۱۲۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت تارا اتوماتیک ۱۴۰۱، ۷۶۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است. تارا اتوماتیک صفر ۱۴۰۲ هم ۷۸۵ تومان قیمت خورده است که تغییر نکرده است.

قیمت تارا دنده ای۱۴۰۲ هم به ۶۷۵میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است. اما طی دوماه و نیم  گذشته ۱۳۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت دنا اتوماتیک توربو پلاس مدل ۱۴۰۲ به حوالی ۸۰۵ میلیون تومان رسیده است که به معنای ثبات است اما طی دو روز افزایش ۱۵ میلیونی  را ثبت کرده است. این خودرو طی ۲۴ روز گذشته ۲۵ میلیون ارزان شده است و نسبت به خرداد ۱۶۰ میلیون تومان ریزش داشته است.

قیمت دنا معمولی ۱۴۰۱ هم به ۵۷۵ میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی دو ماه گذشته ۲۳۵میلیون ارزان شده است.

قیمت رانا پانوراما پلاس مدل ۱۴۰۱ به ۵۱۵ میلیون تومان رسیده است که طی روز گذشته ثابت مانده است.  رانا پلاس پانوراما ۱۴۰۲ نیز ۵۳۰ میلیون تومان که تغییر نکرده است.

قیمت خودرو

قیمت رانا پلاس مدل ۱۴۰۱ هم ۴۷۰ میلیونی شده است که ثابت مانده است.

قیمت سمند EF۷ مدل ۱۴۰۱ حوالی ۵۵۵میلیون تومان است که  نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت سمند سورن پلاس بنزینی مالتی مدیا مدل ۱۴۰۱ هم ۵۳۵ میلیونی شده است که نسبت به روز گذشته  ۵ میلیون کاهش یافته است و طی ۴ روز گذشته ۳۵ میلیون ارزان شده است. قیمت سمند سورن پلاس ۱۴۰۲ نیز ۵۵۵ میلیون تومان است که طی روز گذشته ۵ و چهار روز گذشته  ۱۵ میلیون کاهش یافته است. 

قیمت پژو پارس LX  مدل ۱۴۰۲ نیز ۶۱۵ میلیون اعلام شده است که طی روز گذشته ثابت مانده است اما نسبت به اواسط مردادماه ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۲۵ میلیون تومان شده است و نسبت به دو روز گذشته ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۰۰ میلیون تومان شده است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت پژو پارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۱ نیز به ۶۸۰ میلیون تومان رسیده است که نسبت به دو روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است. این مدل گرانترین پژو پارس است.

قیمت پژو ۴۰۵ SLX مدل ۱۴۰۰ نیز  ۵۲۰ میلیون تومان است. قیمت این خودرو طی روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت روز محصولات سایپا

قیمت پراید وانت مدل ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ به ۲۶۰ میلیون تومان رسیده است و نسبت به روز گذشته ثابت مانده است.

قیمت پراید ۱۱۱ صفر مدل ۹۹ نیز امروز ۳۲۵ میلیون تومان است و  نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۱ هم بدون تغییر حوالی ۲۵۵ میلیون تومان به روزرسانی شد.

قیمت تیبا صندوق دار SX بنزینی مدل ۱۴۰۱ امروز ثابت ماند و حوالی ۳۲۰میلیون تومان اعلام شد.

قیمت تیبا EX هاچ بک مدل ۱۴۰۰  نیز بدون تغییر حوالی ۳۲۵ میلیون تومان اعلام شده است.

قیمت ساینا S دنده ای‌ مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۴۰ میلیون تومان خریدوفروش می شود که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت خودرو

قیمت ساینا EX دنده ای مدل ۱۴۰۱ نیز ۳۲۵ میلیون تومان است که نسبت به  دو روز گذشته ۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت کوییک دنده ای R مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۴۰ میلیون رسیده است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

قیمت کوییک دنده ای S مدل ۱۴۰۱ هم ۳۴۰ میلیون تومان شده است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.  مدل ۱۴۰۲ این خودرو هم ۳۴۵ میلیون است که طی ثابت مانده است.

قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۱۵ میلیون تومان اعلام شده است که نسبت به دو روز گذشته ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت شاهین سایپا مدل ۱۴۰۲ امروز به ۵۶۵ میلیون تومان رسیده است و نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی دو روز گذشته ۲۰  میلیون گران شده است. شاهین G مدل ۱۴۰۰ هم ۵۴۵ میلیون تومان فروخته می‌شود که به معنای افزایش ۱۵  میلیونی طی دو روز گذشته است. 

پیش بینی قیمت خودرو در ماه آینده

شرکت های خودرو سازی و مونتاژ خودرو همیشه بانک مرکزی را مقصر اصلی مشکلات تولید خودرو می دانستند و در صورت کاهش تولید خودرو اعلام می کردند به دلیل تامین نشدن ارز کافی از سوی بانک مرکزی نمی توانند قطعات تولید یا وارد کنند. در همین راستا شب گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت صمت به تازگی نامه‌ای را برای سه انجمن خودروسازان، موتورسیکلت‌سازان و دوچرخه‌سازان ارسال کرده و از آن‌ها به منظور کاهش وابستگی به سامانه نیما، ارز موردنیاز خود را از طریق صادرات یا همکاری با صادرکنندگان تأمین کنند.

به دنبال این خبر، گمانه‌زنی‌ها در مورد تغییر مدل تأمین ارز و در نتیجه تغییر مدل قیمت‌گذاری خودرو بالا گرفت. خیلی زود چو افتاد که وزارت صمت به نحوی خاموش به دنبال حذف قیمت دستوری است. اما شورای عالی رقابت به عنوان مسئول تنظیم بازار خودرو، نسبت به انتشار این خبر واکنش سختی نشان داد و گفت که نامه اخیر وزارت صمت به سه انجمن تولیدکننده، غیرقانونی است. به دستور شورای رقابت، بانک مرکزی وظیفه دارد ارز لازم برای خودروسازان را تأمین کند و هیچ نهاد دیگری حق ندارد بدون هماهنگی با این شورا، در مورد تغییر روند تأمین ارز و نحوه قیمت‌گذاری خودرو تصمیم گیرد.

قیمت خودرو

همچنین روز گذشته سخنگوی دولت در نشست خبری در واکنش به حذف ارز ترجیحی خودروسازان گفت: مجلس اختیار قیمت گذاری قیمت خودروهای داخلی را به دولت واگذار نکرده بلکه بر عهده شورای رقابت گذاشته است که فرا قوه است تصمیم گیری نهایی قیمت خودرو بر عهده دولت نیست. اگر دولت باید پاسخگوی بازار خودرو باشد باید اختیارات کامل را نیز داشته باشد.

پیش بینی کارشناسان از صعود قیمت خودرو در آینده حکایت دارد. برخی از کارشناسان بازار خودرو گفته بودند که اقدامات وزارت صمت همچون راه‌اندازی سامانه یکپارچه یا تصویب واردات خودرو دلیل کاهش قیمت خودرو از ابتدای سال نیست و تنها قیمت دلار است که آینده بازار را رقم می‌زند و تا پایان سال نرخ ارز افزایش پیدا خواهد کرد.

قیمت خودرو کاهشی می‌شود

امرالله امینی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی، در رابطه با پیش‌بینی خود از آینده بازار خودرو به تجارت‌نیوز گفت: به احتمال فراوان قیمت‌ محصولات مختلف در بازار خودرو همچنان ریزشی بماند. چراکه بیشتر پارامترها بر کاهش قیمت خودرو دلالت دارند.

وی درباره این پارامترها توضیح داد: از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تغییر سیاست‌گذاری دولت و تصمیم بر آزادسازی واردات خودروهای نو و کارکرده اشاره کرد. از سوی دیگر جو روانی در بین مردم و بازار به روند کاهشی امیدوار است. البته نمی‌توان تاثیر تغییر وزیر صمت بر کندشدن فرآیند واردات و کاهش قیمت‌ها را منکر شد.

قیمت خودرواین کارشناس اقتصادی افزود: دولت برای صنعت خودرو در سردرگمی به سر می‌برد؛ چراکه سالیان طولانی است که خودروسازی، امری کاملاً دولتی بوده است و پس از مدت‌ها دوباره قرار است تا این بازار به واسطه بخش خصوصی اداره شود.

امینی در پایان خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله در مورد واردات خودرو به تأمین ارز بازمی‌گردد که بار عمده‌ آن بر دوش دولت است. هر چند ممکن است که برخی از ایرانیان خارج از کشور و برخی از سرمایه‌داران داخلی هم در امر واردات، ورود کنند، اما عمده بار تامین ارز واردات خودرو بر عهده بانک‌ مرکزی و دولت است.

بابک صدرایی، کارشناس صنعت و بازار خودرو، در رابطه با موضوع تامین ارز واردات خودرو با وجود اولویت‌های مهم‌تر کشور گفت: در سال 96 که هنوز دور جدید تحریم‌ها آغاز نشده بود و کشور مشکلی در باب تامین دارو و نهاده‌های دامی نداشت، تنها 60 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شد؛ حال جای سوال است که چگونه در دوره وزارت رضا فاطمی‌امین، وزیر سابق صمت، و حال حاضر برخی از افراد از واردات خودرو با تعداد 100 هزار و 200 هزار دستگاه سخن گفتند و می‌گویند؟

وی افزود: حتی اگر مشکل تامین ارز کشور برطرف شود، به دلیل تحریم‌های آمریکا خودروسازان معتبر جهانی نظیر تویوتا، کیا، هیوندای، مزدا و … به شکل رسمی  محصولات خود را به خریداران ایرانی نمی‌فروشند و واردکنندگان برای خرید خودرو در خارج از مرزهای کشور باید به دلالان بازار آزاد کشورهای دیگر مراجعه کنند تا شاید بتوانند با قیمتی بالاتر از قیمت نمایندگی‌ها محصول یا محصولات مد نظر خود را تهیه و وارد ایران کنند.

قیمت خودرو

نمی‌توان انتظار ریزش شدید قیمت خودرو داشت

پیش‌بینی صدرایی از آینده بازار خودرو این است که نمی‌توان انتظار ریزش شدیدی را با توجه به شرایط موجود داشت؛ چراکه بازار در حال حاضر مبتنی بر واقعیت عمل نمی‌کند و بیشتر مبتنی بر اخبار و هیجانات زودگذر است. در نتیجه تا زمانی که اتفاق جدیدی در سیاست خارجی یا قیمت ارز رخ ندهد، نمی‌توان انتظار افزایش یا به‌ویژه کاهش قیمت چشمگیری را داشت.

او اضافه کرد: سرعت تصمیم‌گیری و به‌ویژه عملکرد حاکمیت در قیمت‌های آینده بازار خودرو اثر شگرفی دارد، چراکه اگر برای مثال تا یک ماه آینده تعداد قابل توجهی خودرو وارد بازار کشور شوند، قطعاً نگاه مردم به بازار خودرو  تغییر خواهد کرد و امکان رونق گرفتن معاملات در این بازار افزایش می‌یابد.

گفتنی است نوسان قیمت خودرو موضوعی است که طی سالیان متمادی به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مردم تبدیل شده است و مردم هر روز اخبار خودرو را دنبال می‌کنند تا شاید روزنه‌ای از کاهش قیمت‌ها را در بازار ببینند و در نتیجه آن اقدام به خرید برای مصرف یا کسب سود از گران شدن خودرو در آینده کنند.

حال اما بازار خودرو شرایط پر ابهامی را پشت سر می‌گذارد و دیگر خریدار و فروشنده‌ای در بازار مشاهده نمی‌شود. در این بین اما پیش‌بینی نهایی کارشناسان احتمال تداوم ریزش قیمت‌هاست

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار