قیمت بنزین | قیمت بنزین امروز

واکنش مجلس به افزایش قیمت بنزین

بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی روز یک شنبه پانزدهم اردیبهشت سال ۹۷ در گفتگو با رسانه‌ها ضمن منتفی دانستن افزایش قیمت بنزین گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه غیر علنی مجلس بحث افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن بود.

واکنش مجلس به افزایش قیمت بنزین

بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی روز یک شنبه پانزدهم اردیبهشت سال ۹۷ در گفتگو با رسانه‌ها ضمن منتفی دانستن افزایش قیمت بنزین گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه غیر علنی مجلس بحث افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن بود.

در این جلسه قرار شد دولت و مجلس بعد از برگزاری جلسات مشترک به تصمیم معقولی برسند که به مردم آسیب نرسد. وی افزود: در موضوع قیمت بنزین مجلس و دولت تلاش می‌کنند تا مردم با توجه به فشار‌های اقتصادی اخیر آسیب جدیدی از محل افزایش قیمت بنزین نبینند. 

نعمتی گفت: اجرایی شدن این تصمیم مستلزم ملزومات و مقدماتی است که هنوز تدابیر لازم برای اجرای آن انجام نشده است. عضو هیئت رئیس مجلس افزود: تاکنون راهکار‌های مختلفی از سوی دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس در زمینه قیمت بنزین و سهیمه بندی آن ارائه شده است که با توجه به قطعی نشدن آن اعلام رسانه‌ای نمی‌شود، اما مردم مطمئن باشند که هر تصمیمی در این زمینه به گونه‌ای خواهد بود که مردم آسیب نبینند. 

نعمتی در پاسخ به این سؤال که برآورد‌ها از درآمد دولت از محل افزیش قیمت سوخت در شرایط کنونی چه میزان است گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد حداکثر درآمد دولت از این محل ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار میلیارد تومان باشد که این عدد در مقایسه با ارقامی که در مورد یارانه‌های پنهان عنوان شده که ارقامی معادل ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است رقم چشمگیری نیست. 

در همین رابطه پیشتر و در فروردین ماه سال ۹۸ علی بختیار در گفت‌وگو با رسانه ها با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن در ظرف چند ماه آینده بیان کرد: در سال گذشته چند سناریو از سمت مجلس در خصوص حامل‌های انرژی مطرح شد و در کمیسیون انرژی نیز مورد بررسی قرار گرفت. مرکز پژوهش‌های مجلس نیز برای هر یک از این سناریوها که از سوی نمایندگان مطرح شد کار کارشناسی دقیقی انجام داد و مدل‌های اقتصادی مختلف آنها و تأثیر آنها بر تورم و شاخص‌های اقتصادی را برررسی کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: اما به دلیل اینکه شرایط مردم مناسب نبود و افزایش نرخ ارز در سال ۹۷ باعث شد مردم در گذران زندگی خود با سختی مواجه شوند و از سوی دیگر مدل‌های اقتصادی نشان می‌داد که به ازای هر ۱۰ درصد افزایش قیمت بنزین ،۴ درصد نرخ تورم افزایش پیدا می‌کند لذا مجلس و کمیسیون انرژی تصمیم گرفت در سال ۹۸ قیمت حامل‌ها انرژی و بنزین افزایش نیابد و با رویه قبل جلو برویم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تصریح کرد: مجلس هر تصمیمی قرار باشد بگیرد بر پایه کار کارشناسی است که انجام شده و بر روی اقتصاد تأثیر منفی نگذارد. در واقع تصمیمات سران قوا، تصمیماتی است که در حوزه تحریم اتخاذ می‌شود و از آنجا که ما نیاز به واردات بنزین نداریم بعید می دانم که چنین تصمیمی در آنجا اتخاذ شود و اگر قرار باشد تصمیمی در خصوص افزایش قیمت بنزین و حامل‌های انرژی گرفته شود علی القاعده باید در مجلس گرفته شود.

وی در پایان گفت: مجلس در سال ۹۸ تصمیمی در خصوص افزایش قیمت بنزین یا سهمیه بندی آن اتخاذ نکرده است. تنها یک بحثی مطرح شد که برای جبران خسارات ناشی از سیل، مجلس ۲۰۰ تومان نرخ بنزین یا گازوئیل افزایش دهد و مانع برداشت منابعی از صندوق توسعه ملی شود که به نتیجه‌ای نرسید. بنابراین آنچه در مجلس می‌گذرد مخالفت با سهیمه بندی و افزایش نرخ بنزین در سال ۹۸ است.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار