قیمت بنزین | قیمت بنزین امروز

آیا قیمت بنزین افزایش می یابد؟ | تصمیمات جدید دولت در سهمیه بندی بنزین

طرح بازتوزیع سهمیه‌بندی بنزین جدید در کیش، با موفقیت به اتمام رسید. حالا قرار است این طرح ابتدا در قشم به صورت آزمایشی و سپس در کل کشور اجرا شود.

آیا قیمت بنزین افزایش می یابد؟ | تصمیمات جدید دولت در سهمیه بندی بنزین

قیمت بنزین یکی از مهم ترین اخبار در جامعه است؛ چرا که این سوخت از حیاتی ترین سوخت های مصرفی می باشد. تغییر قیمت بنزین یکی از مباحث پر چالش در بین مردم و حتی دولت و مسئولین است؛ افزایش و کاهش قیمت بنزین تاثیر مستقیمی بر روی میزان ترافیک و استفاده از خودرو های شخصی دارد. از سمتی قیمت بنزین برای افرادی که منبع درآمد آن ها از رانندگی است؛ مسئله ای حیاتی و مهم می شود. بنابراین برای تغییر و نهایی کردن قیمت بنزین دولت باید تدابیری بیندیشد که تمامی موارد در نظر گرفت شود و راه حل هایی برای هر یک از آن ها اندیشیده شود.

قیمت بنزین افزایش می یابد؟

دولت تصمیم بر واقعی کردن قیمت بنزین دارد. با وجود این که قیمت بنزین به تورم و شرایط اقتصادی و سیاسی بستگی دارد، اما بخشی از هزینه‌های اجتماعی با کاهش قیمت بنزین می‌تواند کم‌تر شود. اخیرا دولت طرح یارانه جدید بنزین را اجرایی کرده است که به عقیده کارشناسان بر قیمت بنزین تاثیر زیادی دارد. در ادامه به آخرین خبر از قیمت بنزین می‌پردازیم.

طرح بازتوزیع سهمیه‌بندی بنزین جدید در کیش، با موفقیت به اتمام رسید. حالا قرار است این طرح ابتدا در قشم به صورت آزمایشی و سپس در کل کشور اجرا شود.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اعلام کرد که طرح سهمیه‌بندی جدید بنزین در کیش با موفقیت اجرا شد.

این در حالی است که قرار بود طرح سهمیه‌بندی جدید بنزین همزمان در کیش و قشم اجرا شود.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی دو روز پیش اعلام کرد: طرح بازتوزیع سهمیه بنزین در جزیره کیش، بدون هیچ مشکلی اجرا شد. قرار است نتایج هم در اختیار دولت قرار بگیرد.

آن طور که اعضای دولت می‌گفتند، قرار بود این طرح همزمان در کیش و قشم اجرا شود. پس از آن هم، در صورت موفقیت، به کل کشور تعمیم یابد.

سعید محمد، مشاور رئیس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاری-صنعتی، درباره گام بعدی آزمایش این طرح توضیح داد: در جزیره قشم نیز، آمادگی کامل برای اجرای طرح بنزین سهمیه‌ای با کد ملی وجود دارد؛ بنابراین ممکن است گام بعدی آزمایش طرح تخصیص سهمیه بنزین به هر کد ملی، در قشم اجرا شود. پس از آن دولت درباره اجرای در کل کشور تصمیم بگیرد.

پیش از این تحلیل‌گران تصور می‌کردند که احتمالا تا یک سال آینده، طرح بازتوزیع سهمیه بنزین در کل کشور اجرا می‌شود. اما اگر اجرای آزمایشی طرح بازتوزیع سهمیه بنزین در قشم هم مانند کیش در دو ماه به نتیجه برسد، باید منتظر نتایج دیگری باشیم.

یعنی اگر بازتوزیع سهمیه بنزین در قشم تا اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ اجرا و نتایج آن هم تحویل دولت شود، احتمالا بسیار زودتر از موعد قبلی و در همین چند ماه آینده شاهد اجرای سهمیه‌بندی جدید بنزین و بازتوزیع سهمیه در کشور باشیم.

با اجرای طرح بازتوزیع سهمیه بنزین، قیمت بنزین در کیش تغییری نکرد. در تمام مدت اجرای پایلوتی این طرح، قیمت بنزین سهمیه‌ای، ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد همان ۳۰۰۰ تومان بود. افرادی هم که خودرو نداشتند، می‌توانستند سهمیه بنزین خود را به فروش برسانند.

شهروندان کیش، در طول این ماه ۶۰ لیتر سهمیه بنزین قبلی خود را هم دریافت کردند. بنزین در جایگاه‌ها هم با دو نرخ ۱۵۰۰ تومان و ۳۰۰۰ تومان فروخته شد.

مدیر یکی از جایگاه‌های سوخت کیش به تجارت‌نیوز می‌گوید: چند روز قبل از اجرای این طرح، دستگاه‌های مخصوص سهمیه بنزین جدید نصب شد. دو روز پس از اعلام اجرای طرح هم شهروندان توانستند با کارت بانکی سرپرست خانواده، بنزین دریافت کنند.

اوایل اسفند ماه، اعلام شده بود که کیش‌وندان می‌توانند با شماره‌گیری کد #۳۹*۴* از میزان سهمیه هر یک از اعضای خانواده خود با خبر شوند.

اکثر شهروندان جزیره کیش از سازوکار‌های توزیع سهمیه بنزین در کیش رضایت داشتند، اما چند نفر از شهروندان کیش در گفتگو با تجارت‌نیوز گلایه می‌کنند که سهمیه بنزین آن‌ها با پیگیری‌های فراوان، و به سختی به دست آن‌ها رسید.

حتی یکی از شهروندان اطلاع می‌دهد که به طور کلی هیچ سهمیه اضافه‌ای دریافت نکرده، زیرا به تازگی کارت کیش‌وندی گرفته و نتوانسته اثبات کند شهروند و ساکن جزیره کیش است. این در حالی است که این شهروند می‌تواند از کارت کیش‌وندی خود استفاده کند.

بازتوزیع سهمیه‌بندی بنزین با نتایج قابل قبولی در کیش به پایان رسید. حالا باید منتظر ماند و دید اجرای آزمایشی طرح بازتوزیع سهمیه بنزین در قشم به کجا می‌رسد و چه نتیجه‌ای دارد. به هر حال اگر سرعت اجرای آزمایش‌ها و ارائه گزارش‌های این طرح همین‌گونه باشد، احتمالا طرح بازتوزیع سهمیه بنزین، خیلی زود در کشور اجرایی می‌شود.

طبق اعلام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از روز یکم تا سیزدهم فروردین امسال به صورت میانگین ۱۰۷ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۸۳.۴ میلیون لیتر بوده، رشد ۲۹.۳ درصدی داشته است.

تصویر یک بنر در یکی از جایگاه عرضه سوخت در سیستان و بلوچستان، در شبکه‌های مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد، این جایگاه طی ایام نوروز برای گردشگران خارجی سوخت رایگان توزیع کرده که واکنش‌های متفاوتی به همراه داشت.

مخالفان توزیع سوخت رایگان برای گردشگران خارجی، این را مصداق غارت اموال ملی دانسته و نوشته‌اند، در شرایطی که مردم سیستان و بلوچستان در محرومیت به سر می‌برند، نباید به گردشگران خارجی، بنزین رایگان تحویل داد.

موافقان این اقدام هم می‌گویند، کار این جایگاهدار سبب جذب گردشگر می‌شود و نشان دهنده مهمان‌نوازی مردم سیستان و بلوچستان و ایران است.

برخی کاربران فضای مجازی هم به موضوع عدم امکان سوختگیری یارانه‌ای غیربومیان در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرده‌اند؛ موضوعی که طبق اعلام ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برای جلوگیری از قاچاق سوخت صورت گرفته است.

امیرمحمد پرهام فر، سرپرست دفتر پیشگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی گفته، این ستاد در نقاط آسیب‌زای قاچاق که بیشتر مربوط به برخی استان‌های مرزی می‌شود، بخشی از مقررات نحوه سوختگیری را اجرا می‌کند که طرح کدینگ کارت‌های سوخت استان سیستان و بلوچستان، یکی از این طرح‌هاست. طبق طرح کدینگ، کارت‌های مهاجر قابلیت سوختگیری در جایگاه‌های سوخت را ندارند و غیرفعال هستند و فقط کارت‌های بومی، امکان استفاده دارند.

حکایت پارلمانی‌ها با سهمه بندی بنزین و قیمت بنزین

یکی از این طرح‌های پرهیاهو طرح اختصاص بنزین به خانوارهای فاقد خودرو بود؛ این طرح با شعار گسترش عدالت در میان خانوارهای ایرانی مطرح شد و به دنبال این بود که به هر خانوار مشمول دریافت یارانه که فاقد خودرو هستند به ازای هر نفر ۱۵ لیتر در ماه سهمیه بنزین یارانه‌ای اختصاص دهد. از سوی دیگر در این طرح محدودیت‌هایی برای تخصیص سهمیه بنزین به خانواده‌هایی که دارای بیش از دو و سه خودرو بودند در نظر گرفته شده بود.

اما طرح‌های بنزینی نمایندگان مجلس یازدهم به یک طرح خلاصه نمی‌شود بلکه نمایندگان طرح‌های متعددی با عناوین مختلف نظیر «وان» یا سایر موارد که حتی بعضا جزئیات بیشتر آن‌ها در رسانه ها منتشر نشد را به میان آوردند. در تب و تاب ماجراهای بنزینی نمایندگان، به سراغ فریدون عباسی که ریاست کمیسیون انرژی مجلس در اجلاسیه اول مجلس یازدهم را بر عهده داشت، رفتیم و جزئیات این طرح‌ها را جویا شدیم. فریدون عباسی معتقد بود تا زمانی که نرخ ارز کنترل نشده، ارزش پول ملی حفظ نشود و قیمت بنزین را واقعی نکنیم، مصرف بی رویه خواهیم داشت و بهره‌وری هم ایجاد نمی‌شود، فلذا برای این منظور، ‌درباره طرح‌های مختلفی بحث می‌شود که یکی از آنها این است که بنزین را به کد ملی اختصاص دهیم و این سهمیه قابل فروش باشد. طرح دیگر که جامع‌تر است اینکه واحد جامع انرژی تعریف کنیم که این کار مدیریت را در مصرف انرژی ممکن خواهد کرد.

رئیس وقت کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد که سعی می‌کنیم با همفکری با وزارت نفت طرحی را ارائه کنیم که قابل اجرا باشد و دولت آن را قبول کند چون از کارهای شتاب‌زده نتیجه نمی‌گیریم.

هرچه از روزهای آغاز به کار کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گذشت ماجراهای بنزینی بیشتر از تب و تاب افتاد. اما هر از چندگاهی سخن از تصمیمات مجلس در خصوص تغییر در شیوه سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن به گوش می‌رسید که هربار با تکذیب این موضوع از سوی کمیسیون انرژی مواجه شد.

افزایش قیمت بنزین به نفع کشور است؟

افزایش قیمت تدریجی قیمت بنزین به جای شوک‌های شدید و اختصاص سهمیه بنزین به هر کد ملی می‌تواند به عنوان راهکارهایی برای حل مشکل بنزین به کار برده شود. دولت‌ها در آینده نزدیک ناگزیر به انتخاب راهکاری برای واقعی کردن قیمت بنزین خواهند شد و همه حامل‌های انرژی به قیمت واقعی خود نزدیک می‌شود.

 

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار