هزینه انتقال سهام عدالت متوفی چقدر است؟

معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره هزینه انتقال سهام عدالت متوفی توضیح داد.

هزینه انتقال سهام عدالت متوفی چقدر است؟

زندگی رنگی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان| حسنلو، معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: در صورتی که متوفی دارای سهام عدالت بوده، وراث باید مطابق با جدول زمان‌بندی اعلام‌شده شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به یکی از شعب کارگزاری‌ها و یا یکی از شعب بانک‌های ملت، ملی، پارسیان و تجارت مراجعه کنند تا کار ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث انجام شود.

تمام فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث به صورت رایگان انجام خواهد شد و در هیچ‌یک از قسمت‌ها اعم از استعلام و ارائه خدمت هزینه‌ای دریافت نخواهد شد.

سهام عدالت که از اواسط دهه هشتاد در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مطرح شد نوعی یارانه است که از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار می‌شود. حدود 20 میلیون ایرانی سهام عدالت ندارند که از آنها به عنوان جاماندگان سهام عدالت یاد می شود. هر ساله سود سهام عدالت به دارندگان سهام پرداخت می شود که این سود در سال 1402 هنوز پرداخت نشده است.ارزش سهام عدالت در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.

در سالهای گذشته بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح شد که عده ای سهام خود را فروختند. شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه فرایند دریافت خدمت تقسیم دارایی سهام عدالت متوفیان را اعلام کرد. متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث می‌بایست پس از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی (https://ddn.csdiran.ir) در ابتدا با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذینفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند. در ادامه این اطلاعیه آمده است، در صورت تائید زمان تشکیل پرونده، متقاضی می‌بایست با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری‌های منتخب نسبت به ارائه مدارک ذیل اقدام کند:

۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)

۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)

۴-در صورتی‌که متوفی دارای وصیت‎نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار