وضعیت بورس امروز | پیش بینی وضعیت بورس امروز

پیش بینی وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس امروز 17 فروردین 1401 چگونه خواهد بود؟

شاخص کل بورس دیروز روند نوسانی را پشت سر گذاشت و در نهایت دو هزار واحد صعود کرد. به گفته کارشناسان بازار در آخرین روز کاری هفته روند متعادل و روبه بالایی را تجربه می‌کند.

پیش بینی وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس امروز 17 فروردین 1401 چگونه خواهد بود؟

وضعیت بورس امروز چگونه خواهد بود؟  بسیاری از سرمایه گذاران این حوزه چشم انتظارند که ببینند وضعیت بورس امروز صعودی می شود؟ برخی های دیگر نیز معقتدند که وضعیت بورس امروز ممکن است تا آخر سال سیر نزولی به خود بگیرد درادامه درخصوص وضعیت بورس امروز را بررسی کرده همچنین درباره بعضی از سوالات درباره وضعیت بورس امروز  در این ماه توضیحاتی خواهیم داد.

شاخص کل بورس دیروز روند نوسانی را پشت سر گذاشت و در نهایت دو هزار واحد صعود کرد. به گفته کارشناسان بازار در آخرین روز کاری هفته روند متعادل و روبه بالایی را تجربه می‌کند.

بورس دیروز رشد دو هزار واحدی را داشت و در سطح یک میلیون و ۴۷۱ هزار واحدی ایستاد.

با توجه به واکنش بازار به اخبار مثبت، مشاهده عمق مظنه سفارشات و ارزش معاملات امروز، پیش‌بینی می‌شود امروز بازاری متعادل و رو‌به بالا داشته باشیم.

دیروز بازار پر عرضه‌ای داشتیم به طوری که شاخص کل در ابتدای معاملات شش هزار واحد منفی شد. اما در نیمه دوم بازار رشد کرد تا از ادامه‌دار‌ بودن عرضه‌ها جلوگیری کند.

ارزش معاملات به بیش از پنج هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به دو روز گذشته که عدد ۹ هزار میلیارد تومان بود کمتر شد. ولی به طور کلی قرار گرفتن ارزش معاملات در بالای پنج همت اتفاق مثبتی است. این شرایط جای نگرانی ندارد و به معنای وجود خریدار در بازار است.

کدام صنایع بورس وضعیت بهتری داشتند؟

امروز گروه‌های خودرویی و فرآورده‌های نفتی، فعالیت‌های کمکی و پالایشی‌ها در بورس وضعیت خوبی داشتند. نماد شپنا لیدر پالایشی‌ها با ۶۷ میلیارد تومان خرید حقیقی‌ها صف خرید بود در صورتی که نماد شبندر و شتران در قیمت صفر تابلو معامله می‌شدند.

همچنین توجه خریداران به نمادهای گروه سایپایی و نماد خساپا بود. با پول عجیبی دیروز وارد شپنا شد که بخشی از این پول از جنس بازار نبود کلیت گروه و مثبت نگه داشت. ولی در مجموع کلیت بازار امروز با ۴۲۲ نماد مثبت و ۲۰۴ نماد منفی، متعادل مثبت کارش رو به پایان رساند.

پیشنهاد خرید سهام کامودیتی‌محور که نیمی از ارزش کل بازار را دارند داده می‌شود. چراکه افزایش قیمت کامودیتی‌ها و تاثیر آن در گزارشات شرکت‌های داخلی دیده می‌شود.

در این روزهای بورس همانند گذشته باید محافظه کارانه باید عمل کرد. زیرا در این روزها در برخی نمادها با عرضه‌هایی روبروی هستیم که در روز گذشته صف خرید بودند.

خوش‌بینی به برجام

اگر از صدر فهرست نمادهای اثرگذار بر شاخص بورس «شپدیس» را حذف کنیم خواهیم دید که بازار بیش از آنکه در روز گذشته تحت‌تاثیر بهبود قیمت در یک یا دو صنعت باشد، شاهد رشد تقاضا در تعداد وسیعی از گروه‌ها بوده است، با این‌حال نباید از خاطر برد که رشد یادشده نسبی بوده و بیش از آنکه ناشی از افزایش قابل‌توجه تقاضای حقیقی باشد تا حدی نیز مرهون کاهش تمایل به خرید سهامداران حقوقی در بازار سهام است. نگاهی به ارزش معاملات خرد بورس تهران در روز چهارشنبه حاکی از آن است که سرمایه‌گذاران نهادی بازار در روز یادشده به مراتب خرید کمتری را نسبت به روزهای قبل از آن انجام داده‌اند.

این ادعا را می‌توان با مقایسه ارزش ۱۷۵۴ میلیارد‌تومانی ارزش معاملات خرد و کاهش آن نسبت به روزهای قبل استنباط کرد، با این‌حال تمایل به خرید مردم عادی نیز از موارد بسیاری منبعث شده است. این اخبار را می‌توان به ترتیب اهمیت این‌گونه ارزیابی کرد. نخست آنکه به‌نظر می‌آید با توجه به اظهارات ایرادشده از سوی وزرای خارجه ایران و روسیه آینده برجام از موقعیت بحرانی خارج شده است، از این‌رو می‌توان امید داشت که در روزهای آینده برخی از موانع پیش‌رو برداشته شود.

در روزهای گذشته مسائل زیادی پیرامون مانع‌تراشی روسیه بر سر راه دستیابی به توافق مطرح‌شده بود و گفته می‌شد که بالاگرفتن جنگ میان روسیه و اوکراین سبب شده تا این کشور سعی کند از نیاز طرفین غربی به توافق با این به‌عنوان یک اهرم فشار استفاده کند، با این‌حال صحبت‌های روز سه‌شنبه میان وزرای خارجه ایران و روسیه نشان داد که توافق‌های انجام‌شده بین دو طرف توانسته مذاکرات پیرامون آینده برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام را از ابهام خارج و آن را مجددا به روزنه امید فعالان بازار سهام به‌خصوص نمادهای ریالی تبدیل کند.

 همین امر سبب شد تا در روز گذشته نمادهای برجامی بازار که عمدتا سهام موجود در گروه‌های بانکی، خودرویی و حمل‌ونقل را شامل می‌شوند، با افزایش تقاضا روبه‌رو شوند. دقیقا به همین دلیل بود که نماد معاملاتی ایران‌خودرو روز گذشته با افزایش قیمت قابل‌توجه همراه و حتی صف خرید شد. سایر نمادهای گروه خودرو و ساخت قطعات نیز در روز گذشته با رشد حداکثری قیمت همراه شدند که از آن جمله می‌توان به «خساپا»، «خگستر» و «خشرق» اشاره کرد.

همان‌طور که در گزارش‌های پیشین به آن اشاره شد، انتظار می‌رود که با افزایش ارتباط سیاسی با کشورهای دارای تکنولوژی و برداشته شدن فشار اقتصادی از روی دوش مردم در صورت لغو تحریم‌ها این شرکت‌ها هم از لحاظ قیمت‌گذاری با دست بازتری به فعالیت خود ادامه دهند و هم ورود تکنولوژی به فعالیت آنها شرایط را برای درآمدزایی این شرکت‌ها نسبت به قبل بهبود دهد. با این حال این تمام ماجرای گروه‌های برجامی فعال در بازار سهام نبود.

بانکی‌ها نیز به واسطه افزایش احتمال بهبود شرایط نسبت به قبل در موقعیت بهتری قرارگرفتند. معاملات روز چهارشنبه در شرایطی آغاز شد که از همان ساعات ابتدایی داد و ستدها بازار تحت‌تاثیر خبر بخشنامه تسعیر ارز بانکی‌ها قرار گرفت. بر این اساس مقرر شده تا بانک‌ها نرخ هر دلار آمریکا را در صورت‌های مالی خود با بهای ۲۰‌هزار‌تومان تسعیر کنند و یورو نیز با نرخ ۲۲‌هزار‌تومانی به گزارش‌های مالی بانکی‌ها راه پیدا کند. همین امر سبب شد تا این نمادها در روز یادشده ممنوع – متوقف شوند. در ادامه نیز ناظر تصمیم گرفت تا معاملات نمادهای یادشده از «وبملت»، «وبصادر» و «وتجارت» گرفته تا نمادهای کوچک‌تر نظیر «وخاور» و «وکار» تایید نشود.

منبع: تجارت نیوز

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار