قیمت خودرو| افزایش قیمت خودرو| کاهش قیمت خودرو

افزایش قیمت خودرو در تعطیلات | قیمت خودرو پژو پارس، شاهین و کوییک ترمز برید

قیمت انواع خودروی داخلی با افزایش همراه شده است.

افزایش قیمت خودرو در تعطیلات | قیمت خودرو پژو پارس، شاهین و کوییک ترمز برید

خبرملت: قیمت خودرو در سه ماه گذشته کاهش پیدا کرده است. با این وجود طبق گزارش کارشناسان، قیمت خودرو طی دو سال اخیر دو و نیم برابر شده است. افزایش قیمت خودرو در سالهای اخیر با انتقادهایی مواجه شده و برخی معتقدند ممانعت از واردات خودروهای خارجی باعث ایجاد این اتفاق شده است. به تازگی اخباری مبنی بر آزادسازی واردات خودروهای کارکرده شنیده می‌شود که می‌تواند قیمت خودرو را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. تازه ترین خبر درباره قیمت خودرو را در ادامه از خبرملت بخوانید.

قیمت خودرو نسبت به هفته گذشته صعودی شده است. در میان محصولات ایران خودرو دنا،  پژو ۲۰۷، سمند  و پژو پارس رکورددار افزایش قیمت هفتگی هستند. شاهین و کوییک نیز در صدر افزایش قیمت خودروهای سایپا قرار گرفتند.

جدیدترین قیمت خودروهای پرفروش ایرانی و تغییرات آن نسبت به پنجشنبه هفته گذشته (۱۶ شهریور) را می‌خوانید.

قیمت روز محصولات ایران خودرو

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ به ۴۶۰ میلیون رسیده است و نسبت به هفته گذشته ثابت مانده است. مدل ۱۴۰۱ این خودرو ۴۶۵ میلیون تومان است که نسبت به هفته گذشته ۵ میلیون بالا رفته است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ نیز به ۵۱۵  میلیون تومان رسیده است که نسبت به هفته گذشته ۱۵ میلیون افزایش پیدا کرده است. 

قیمت پژو ۲۰۷ دستی فرمان برقی مدل ۱۴۰۲ هم ۵۹۵ میلیون تومان است که طی هفته گذشته ۵ میلیون افزایش یافته است. این خودرو از تیر تا به امروز ۱۸۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دنده ای پانوراما مدل ۱۴۰۲ امروز ۶۴۰ میلیون تومان است که نسبت به هفته گذشته ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۱ امروز ۷۴۰ میلیون تومان است که نسبت به هفته گذشته ۵ میلیون گران شده است. این خودرو تقریبا طی سه ماه گذشته ۱۷۰  میلیون ارزان شده است.  مدل ۱۴۰۲ این ۷۷۰میلیون تومان است که نسبت به هفته گذشته ۵ میلون گران شده است. این  مدل طی دوماه گذشته ۱۳۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت تارا اتوماتیک ۱۴۰۱، ۷۴۰ میلیون تومان است که نسبت به  هفته گذشته ثابت مانده است. تارا اتوماتیک صفر ۱۴۰۲ هم ۷۶۰ تومان قیمت خورده است که تغییر نکرده است و طی ۲4 روز حوالی ۵۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت تارا دنده ای ۱۴۰۲ هم به ۶۶۰میلیون تومان رسیده است که نسبت به هفته گذشته تغییر نکرده است و طی سه ماه گذشته ۱۵۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت دنا اتوماتیک توربو پلاس مدل ۱۴۰۲ به حوالی ۸۰۰  میلیون تومان رسیده است که به معنای افزایش ۱۰ میلیونی طی هفته گذشته است. دنا ۴۰ میلیون در ۲۲ روز گذشته ارزان شده است. این خودرو نسبت به خرداد ۱۴۰ میلیون تومان ریزش داشته است.

قیمت دنا معمولی ۱۴۰۱ هم به ۵۸۰ میلیون تومان رسیده است که نسبت به هفته گذشته ۱۰ میلیون بالا رفته است و طی سه ماه گذشته ۲۳۰میلیون ارزان شده است.

قیمت رانا پانوراما پلاس مدل ۱۴۰۱ به ۵۰۵ میلیون تومان رسیده است که طی هفته گذشته تغییر نکرده است.  رانا پلاس پانوراما ۱۴۰۲ نیز ۵۱۵ میلیون تومان که ثابت مانده است.

قیمت رانا پلاس مدل ۱۴۰۱ هم ۴۵۵ میلیونی شده است که تغییر نکرده است.

قیمت خودرو

قیمت سمند EF۷ مدل ۱۴۰۱ حوالی ۵۵۰میلیون تومان است که  نسبت به هفته گذشته ۱۰ میلیون بالا رفته است.

قیمت سمند سورن پلاس بنزینی مالتی مدیا مدل ۱۴۰۱ هم ۵۱۰ میلیونی شده است که نسبت به هفته گذشته تغییر نکرده است اما  طی ۲۸ روز گذشته ۶۰ میلیون کاهش پیدا کرده است. قیمت سمند سورن پلاس ۱۴۰۲ نیز ۵۳۰ میلیون تومان است که تغییر نکرده است.

قیمت پژو پارس LX  مدل ۱۴۰۲ نیز ۶۱۰ میلیون اعلام شده است که طی روز هفته گذشته ۱۰ میلیون گران شده است.

قیمت پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۸۵ میلیون تومان شده است و نسبت به هفته گذشته ۵ میلیون گران شده است اما طی ۱۵ روز گذشته ۴۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو پارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۱ نیز به ۶۷۵ میلیون تومان رسیده است که نسبت به هفته گذشته۱۵ میلیون بالا رفته است و طی ۳۰ روز گذشته ۳۵ میلیون ارزان شده است. این مدل گرانترین پژو پارس است.

قیمت روز محصولات سایپا

قیمت پراید ۱۱۱ صفر مدل ۹۹ نیز امروز ۳۲۵ میلیون تومان است و  نسبت به هفته گذشته تغییر نکرده است.

قیمت پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۱ هم نسبت به هفته گذشته ثابت مانده است و حوالی ۲۴۸ میلیون تومان به روزرسانی شد.

قیمت تیبا صندوق دار SX بنزینی مدل ۱۴۰۱ نسبت به هفته گذشته 5 میلیون بالا رفته است و ۳۲۰میلیون تومان اعلام شد.

قیمت تیبا EX هاچ بک مدل ۱۴۰۰  نیز نسبت به هفته گذشته 5 میلیون گران شده است و حوالی ۳۲۰ میلیون تومان اعلام شده است.

قیمت ساینا S دنده ای‌ مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۴۵ میلیون تومان خریدوفروش می شود که نسبت به هفته گذشته 5 میلیون افزایش یافته است.

قیمت خودرو

قیمت ساینا S اتوماتیک نیز ۳۹۰ میلیون تومان شده است که 5 میلیون بالا رفته است.

قیمت ساینا EX دنده ای مدل ۱۴۰۱ نیز ۳۲۵ میلیون تومان است که نسبت به هفته گذشته تغییر نکرده است.

قیمت کوییک دنده ای R مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۳۵ میلیون رسیده است که نسبت به هفته گذشته 5 میلیون گران شده است.

قیمت کوییک دنده ای S مدل ۱۴۰۱ هم ۳۴۰ میلیون تومان شده است که نسبت به هفته گذشته ۵ میلیون گران شده است.  مدل ۱۴۰۲ این خودرو هم ۳۵۰ میلیون است که ثابت مانده است.

قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۱۰ میلیون تومان اعلام شده است که نسبت به هفته گذشته ثابت مانده است.

قیمت شاهین سایپا مدل ۱۴۰۲ امروز به ۵۶۰ میلیون تومان رسیده است و نسبت به هفته گذشته ۵ میلیون بالا رفته است. شاهین G مدل ۱۴۰۰ هم ۵۲۰ میلیون تومان فروخته می‌شود که به معنای ثبات طی هفته گذشته است اما طی ۲۴ روز گذشته ۵۰ میلیون ارزان شده است.

واردات خودرو باعث کاهش قیمت خودرو می‌شود؟

یک سال و نیم از آزادسازی واردات خودرو به کشور می‌گذرد و اگرچه هنوز پای خودروهای خارجی به بازار ایران باز نشده، اما خودرو در همین مدت کمی ارزان شده است. حالا سوالی که وجود دارد این است که آیا خودرو با واردات ارزان می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، تیمور رحمانی، اقتصاددان پاسخ متفاوتی به این موضوع داده و تشریح کرده که واردات خودرو تنها در شرایطی خاص می‌تواند باعث کاهش قیمت خودرو شود. اما این شرایط چیست؟

تیمور رحمانی در سرمقاله امروز (11 شهریور) دنیای اقتصاد به این سوال جواب و توضیح داده که شرط کاهش قیمت خودرو چیست. مشروح سخنان این اقتصاددان را در ادامه می‌خوانید:

این اقتصاددان در ابتدا تاکید می‌کند که واردات خودرو به ایران هیچگاه و در هیچ زمانی ممنوع نبوده است. چون «ارز تخصیص‌یافته به واردات قطعات و مواد اولیه و واسط اتومبیل‌های تولید داخل و خودروهای مونتاژی، سالانه میلیاردها دلار بوده. لذا عملا هیچ‌گاه واردات خودرو متوقف نشده تا نتیجه بگیریم واردات خودرو قرار است تغییر جدی از این منظر ایجاد کند یا نه.»

واردات خودرو

اما سوال اصلی این است که آیا با واردات بیشتر خودرو، می‌توان منتظر کاهش بیشتر قیمت خودرو بود؟ به گفته این اقتصاددان جواب این سوال از منظر اقتصاد خرد مثبت است. چون در چارچوب اقتصاد خرد و قانون عرضه و تقاضا، افزایش واردات خودرو سبب کاهش موقتی و مقطعی قیمت خودرو خواهد شد.

اما واردات خودرو واقعا نمی‌تواند درمان قیمت اتومبیل باشد و اسباب کاهش قیمت اتومبیل را فراهم کند. دلیل این مساله چیست؟ به گفته این اقتصاددان افزایش واردات هر کالایی -چه اتومبیل، چه مرغ و یخچال و کامپیوتر- می‌تواند باعث کاهش قیمت آن کالا شود. اما مساله مهم این است که افزایش واردات هر کالایی به معنای افزایش تقاضا برای ارز است و افزایش تقاضای ارز به معنای گران شدن قیمت دلار است که هم سبب افزایش قیمت خودرو می‌شود و هم سبب افزایش قیمت کالاهای دیگر.

پس راهکار چیست؟ تیمور رحمانی تاکید می‌کند که راهکار کاهش و یا ثبات قیمت‌ها در اقتصاد ایران این است که تورم و انتظارات تورمی مهار شود. به عبارتی این اقتصاددان تاکید می‌کند که درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست.

او به تجربه کاهش قیمت خودرو در چند ماه گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: در ماه‌های اخیر نرخ ارز باثبات شده و انتظارات تورمی فروکش کرده و در نتیجه افزایش قیمت اتومبیل نیز متوقف شده و مقداری کاهش را نیز تجربه کرده است. این تجربه نشان می‌دهد درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست. تلاش برای درمان مشکل تورم از روش‌های اقتصاد خرد، درحالی‌که تورم یک مشکل اقتصاد کلان است، صرفا افزایش اختلال در بازارها و کاهش رفاه اجتماعی است.

واردات خودرو

این اقتصاددان تاکید می‌کند «واردات زمانی می‌تواند برای کنترل تورم قابل استفاده باشد که وفور ارزی وجود داشته باشد (مانند آنچه در دهه‌های۱۳۵۰ و ۱۳۸۰ در ایران تجربه شد)، گرچه امکان‌پذیری کنترل تورم از طریق اتکای به وفور ارزی به معنی درست بودن آن سیاست نیست. بخش غالب افزایش قیمت اتومبیل پیامد تورم و انتظارات تورمی است و در پیش گرفتن روش‌های مختص بازار کمک چندانی به کنترل بلندمدت قیمت اتومبیل نمی‌کند. همان‌طور که وضع موجود بازار اتومبیل رانت گسترده‌ای به‌ویژه عاید شبکه توزیع می‌کند، واردات آن از طریق تخصیص ارز نیز احتمالا نوعی رانت عاید شبکه توزیع می‌کند. اگر قرار است واردات گسترش یابد که با بهبود روابط تجاری و مالی کشور با جهان خارج امکان‌پذیر می‌شود و قاعدتا به بهبود رفاه اجتماعی منجر می‌شود، ضرورتی ندارد که افزایش واردات گزینشی و مختص بازار خاصی باشد.

اگر نگرانی بابت محدودیت ارزی و تامین نیازهای اساسی وجود دارد، افزایش واردات اتومبیل با استفاده از ارز ترجیحی توجیهی ندارد و به نظر نمی‌رسد در ردیف‌های اول اولویت‌دار تخصیص ارز قرار داشته باشد؛ گرچه باید امیدوار بود که تلاش‌های دیپلماتیک دولت و بهبود روابط تجاری و مالی ما با جهان خارج نیاز ما را به تشخیص اولویت‌ها برای تخصیص ارز و درنتیجه مختل کردن بازارها از بین ببرد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار