قیمت خودرو| قیمت خودرو امروز| کاهش قیمت خودرو

فصل ارزانی قیمت خودرو فرا رسید | کاهش شدید قیمت خودرو پراید و پژو ۲۰۷

قیمت خودرو از روز سه شنبه ۶ تیر روند جدیدی را آغاز کرد که در این روند خودروهای پرفروش بیشترین اثر‌پذیری و اثرگذاری را داشتند.

فصل ارزانی قیمت خودرو فرا رسید | کاهش شدید قیمت خودرو پراید و پژو ۲۰۷

خبرملت: قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲ با نوسان زیادی همراه شده است. در ابتدای سال قیمت خودرو افزایشی شد اما با شروع اردیبهشت روند کاهشی خودرو آغاز و تا اواخر خرداد ادامه داشت. علیرغم کاهش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲، قیمت بسیاری از محصولات طی یک سال اخیر دو برابر شده است. با شروع فصل تابستان قیمت خودرو برای چند روز افزایشی بود اما حالا دو روز است که روند کاهشی قیمت خودرو بازگشته است. تازه ترین خبر درباره قیمت خودرو را در ادامه از خبر ملت بخوانید. 

قیمت خودرو از روز سه شنبه ۶ تیر روند جدیدی را آغاز کرد که در این روند خودروهای پرفروش بیشترین اثر‌پذیری و اثرگذاری را داشتند.

تقریبا از اواسط ساعت کاری روز سه‌شنبه قیمت‌ها در بازار خودرو از روند صعودی خارج و وارد فاز ثبات و نزولی شدند، اما این وضعیت با قیمت خودرو رابطه معکوس داشت؛ به نحوی که هرچه قیمت خودرو بالاتر می‌رفت کاهش قیمت کمتری داشت.

قیمت خودرو‌های داخلی امروز همانند روز گذشته به روند کاهشی خود ادامه داد و در این بین پراید، ارزان‌ترین محصول موجود در بازار، بیشترین ریزش را در سطح قیمتی خود تجربه کرد.

پراید ۱۱۱ با پنج میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته و  ۱۵ میلیون تومان نسبت به هفته گذشته سردمدار ریزش قیمت بود و به قیمت ۳۴۵ میلیون تومان رسید.

پراید ۱۳۱ رقیب سنتی‌تر ۱۱۱ نیز با پنج میلیون تومان کاهش قیمت تا ۳۳۰ میلیون تومان عقب‌گرد داشت تا در کاهش قیمت با رقیب خود تفاوتی نداشته باشد.

پژو ۲۰۷ اتوماتیک، هاچبک محبوب و پرفروش ایران‌خودرو نیز با ۹ میلیون تومان کاهش در محدوده قیمتی ۷۵۱ میلیون تومان معامله شد تا همچنان فاصله خود را با جوانان هواداراش حفظ کند.

در این بین کوییک s و سمند سورن‌پلاس بدون هیچ تغییر قیمتی در به ترتیب با ارقام ۳۵۸ میلیون و ۵۹۵ میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شدند.

قیمت خودرو

قیمت خودروهای مونتاژی چند؟

خودرو‌های مونتاژی این بار سنت‌شکنی کردند و بر خلاف عرف همیشه این بازار، در این مرتبه از بازار داخلی‌ها پیروی نکرد.

ام‌وی‌ام X۲۲ Pro IE، محصول پرفروش مدیران خودرو نیز با پنج میلیون تومان کاهش قیمت به عدد یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان رسید.

فیدلیتی پرایم ۵ نفره، کراس‌اوور پرفروش بهمن موتور نیز دچار سرنوشت دیگر پرفروش‌های بازار شد و با ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته با قیمت یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون تومان در کورس خودرو‌های دارای کاهش قیمت قرار گرفت.

جک J۴ ، ارزان‌ترین مونتاژی بازار ایران و پرفروش ترین محصول حال حاضر کرمان‌موتور نیز با ۷ میلون تومان کاهش به عدد ۸۰۳ میلیون تومان رسید.

گلایه از اختلاف قیمت خودرو‌های مونتاژی در کارخانه و شورای رقابت

تفاوت قیمت خودرو در بازار و کارخانه چقدر است؟

ظرفیت تولید کارخانه‌ها حداقل تا پایان ۱۴۰۳ پیش‌فروش شده است؛ اگر در صف نیستید احتمالا چاره‌ای جز مراجعه به بازار آزاد نخواهید داشت.

به گزارش فرارو، خرید خودرو با قیمت کارخانه برای متقاضیان جدید حداقل تا پایان ۱۴۰۳ دور از دسترس به‌نظر می‌رسد. با احتساب مراحل اول و دوم سامانه یکپارچه قریب سه میلیون متقاضی برای خرید خودرو صف بستند و می‌توانیم ادعا کنیم همه ظرفیت تولید خودروسازان تا آخر اسفند سال بعد پیش‌فروش شده است. احتمالا به‌خاطر همین نگرانی‌ها ماجرای دور سوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه مسکوت مانده و کسی که می‌خواهد به‌هر شکلی ماشین بخرد، چاره‌ای جز مراجعه به بازار آزاد ندارد. در همین چند روزی که از تابستان امسال می‌گذرد، ایرانخودرو و سایپا فهرست قیمت محصولاتشان را بروزرسانی کردند و با اعدادوارقامی که الان در بازار آزاد حاکم است می‌توانیم بگوییم خرید محصولی مثل پژو پارس TU۵ حدود ۱۳۲ درصد بیشتر از کارخانه تمام می‌شود و تفاوت قیمت مدل‌هایی مثل پژو پارس XU۷P و پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما به بیش از ۱۰۰ درصد رسیده.

پژو پارس با موتور TU۵ رکورددار اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار است. در فهرست جدید محصولات ایرانخودرو قیمت پژو پارس با موتور TU۵ به‌شکل تقریبی ۲۷۵ میلیون تومان است، اما الان فروشنده‌های این محصول در بازار آزاد به‌شکل متوسط روی رقم ۶۴۰ میلیون زوم کردند. به‌این ترتیب تفاوت قیمت پژو پارس با موتور TU۵ به ۳۶۵ میلیون تومان یعنی ۱۳۲ درصد می‌رسد. پژو پارس با موتور XU۷P با تفاوت قیمت ۱۲۵ درصدی بین کارخانه و بازار رتبه بعدی را دراختیار دارد.

خرید پژو پارس با موتور XU۷P از کارخانه ۲۶۰ میلیون تومان آب می‌خورد، اما از بازار آزاد بابت این خودرو ۵۹۰ میلیون تومان ردوبدل می‌شود. پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای یکی دیگر از محصولات ایرانخودرو است که با حاشیه سود بیش از ۱۰۰ درصد بین کارخانه و بازار دست به دست می‌شود. این یکی در کاخانه ۴۲۶ میلیون قیمت دارد، اما در بازار آزاد به‌خاطر قیمت ۹۴۰ میلیونی، گران‌ترین سواری تولیدی است و اختلاف قیمت آن بین این دوتا بازار به ۱۲۰ درصد می‌رسد. آن طرف مدل‌هایی مثل رانا پلاس، دنا پلاس اتوماتیک و تارا دنده‌ای جزو مدل‌هایی هستند که اختلاف قیمت کمتری دارند.

قیمت خودرو

قیمت رانا پلاس در کارخانه و بازار به‌ترتیب ۳۲۲ و ۴۹۵ میلیون تومان است و اینطوری کسی که الان سراغ خرید رانا پلاس می‌رود، ۵۳ درصد بیشتر از نرخ کارخانه پرداخت می‌کند. تفاوت قیمت دنا پلاس اتوماتیک به‌خاطر ارزش ۵۴۵ میلیونی که در کارخانه دارد و این رقم در بازار به ۸۶۰ میلیون تومان رسیده، حول‌وحوش ۵۷ درصد محاسبه می‌شود و این عدد برای تارا دنده‌ای به ۷۳ درصد است. چون قیمت تارا دنده‌ای در بازار آزاد ۶۸۵ میلیون است، اما ایرانخودرو بابت آن ۳۹۴ میلیون می‌گیرد.

شاهین گران‌ترین سواری داخلی سایپاست و از همه محصولات این شرکت اختلاف قیمت بیشتری بین کارخانه و بازار دارد؛ کمی بیش از ۴۰ درصد. قیمت شاهین در کارخانه با تصمیم شواری رقابت و تایید سایپا به ۴۲۵ میلیون تومان رسیده، اما همین مدل را الان که در اولین روزهای تابستان قرار داریم، در بازار آزاد ۶۰۰ میلیون تومان می‌فروشند.

ساینا S اتوماتیک در طرف مقابل یکی از مدل‌هایی فعلی سایپاست که تفاوت قیمت کمتری را تجربه می‌کند. قیمت ساینا S اتوماتیک در بازار آزاد درحالی به مرز ۴۰۰ میلیون تومان رسیده که در فهرست جدید محصولات سایپا مقابل اسم آن رقم ۳۳۰ میلیون به‌چشم می‌خورد و همین گپ ۷۰ میلیونی معادل تفاوت قیمت ۲۰ درصدی است. از این نظر باید تفاوت قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک را حدود ۲۱ درصد لحاظ کنیم. چون محصولی که در کارخانه با قیمت ۳۳۸ میلیون تومان به دست مشتری می‌رسد، در بازار آزاد ۴۱۰ میلیون تومان ارزش دارد.

اختلاف قیمت کوییک پلاس اتوماتیک در کارخانه و بازار ۲۸ درصد محاسبه می‌شود و این عدد برای ساینا S دوگانه‌سوز و ساینا S معمولی به‌ترتیب ۳۳ و ۳۴ درصد است.

قیمت خودرو

واردات خودرو باعث کاهش قیمت خودرو می‌‍شود؟

واردات خودرو به ایران از سال ۹۷ به دلیل مشکلاتی مانند کمبود ارز ممنوع اعلام شد. اما از سال ۱۴۰۰ مجددا مطرح شد و آیین‌نامه واردات خودرو سرانجام در شهریورماه ۱۴۰۱ نهایی و به وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ شد.

اخبار واردات خودرو امسال هم داغ بوده تا جایی که لایحه واردات خودروهای کارکرده زیر ۵ سال ساخت در ۲۸ خردادماه به تصویب مجلس رسید و اعلام شد همه می‌توانند خودرو وارد کنند.

اما مخابره این اخبار در حالی است که در عمل اتفاق خاصی رخ نداده به طوری که بر اساس اعلام گمرک از حدود ۱۰۰۰ دستگاه خودروی خارجی که از بهمن‌ماه امسال وارد گمرکات کشور شده ۲۴۱ دستگاه خودرو ترخیص شده و ۷۶۸ دستگاه در حال گذراندن مراحل ترخیص است. همه اینها در حالی است که در لایحه بودجه، واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تا پایان امسال پیش‌بینی شده است.

در مورد واردات خودرو، کارشناسان و فعالین بازار خودرو معتقدند به دلیل کاهش تولید و عرضه خودروهای داخلی، ورود خودروهای خارجی می‌تواند بازار خودرو در ایران را متعادل کند و جلوی افزایش بیشتر قیمت‌ها را بگیرد. در این زمینه، موضع نمایندگان مجلس و وزارت صمت هم مثبت بوده است. چنانچه عباس علی‌آبادی، وزیر صمت چندی پیش اعلام کرد واردات از ابزارهای مدیریت بازار خودرو به‌منظور جلوگیری از رانت و انحصار است. اما به رغم موضع موافق مجلس و دولت، واردات خودرو به کُندی پیش می‌رود.

خودرو چینی

مشکل تامین ارز حل نشده است

درباره اینکه چرا روند واردات خودرو به کشور همچنان کُند است با دبیر انجمن واردکنندگان خودرو صحبت کردیم. مهدی دادفر در این باره به همشهری آنلاین گفت: ما ابتدا باید شرایط را بسنجیم که در این زمینه اگر همه عوامل با جریان واردات خودرو همراه و هماهنگ شوند تا وقتی که بحث تخصیص بودجه به واردات خودرو از سمت بانک مرکزی حل نشود و منابع ارزی لازم تامین نشود واردات رخ نخواهد داد.

دادفر ادامه داد: در خصوص واردات خودروهای دست دوم، قانونگذاران در مجلس همت دارند که برای تعدیل قیمت خودرو و شکستن انحصار در بازار، واردات این خودروها انجام شود و در این زمینه هم قانون تصویب کردند که این دست اقدامات خیلی خوب است اما چند نکته بسیار مهم در این زمینه نادیده گرفته‌ شده که مانع واردات خودرو است.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو افزود: اولین نکته این است که دستگاه‌های ناظر در بخش اجرا و دستگاه‌هایی که می‌توانند با بخشنامه‌هایشان عملیات واردات را دچار اختلال کنند ۳۲ دستگاه هستند که باید در ابتدا این تعارض حل می‌شد.

دادفر ادامه داد: نکته مهم دیگری که در جریان واردات خودرو همچنان مغفول است مباحث مربوط به ضوابط  آزمایش‌های فنی به‌خصوص در بخش واردات خودروهای دست دوم است. در بحث خودروهای صفر کیلومتر هم ما هنوز نتوانستیم کارهای واردات خودروهای با برندهای اول جهانی را انجام دهیم و مباحث همولوگیشن (تایید قطعات در خودرو و انطباق عملکرد آنها با مقررات و استانداردهای مربوطه) و سازمان ملی استاندارد معلق است.

نحوه عرضه و فروش خودروهای خارجی مبهم است

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه تا مشکل تامین ارز و مباحث فنی مربوط به استاندارد حل نشود نباید توقع واردات خودرو داشت، افزود: اگر از همه این مشکلات و موانع بگذریم و فرض را بر این بگذاریم که خودروهای خارجی با قیمت مناسب وارد کشور شد، نحوه عرضه و فروش این خودروها مبهم است.

دادفر با انتقاد از اینکه نحوه عرضه خودروهای وارداتی به شدت دچار ابهام است، ادامه داد: این در حالی است که فروشندگان خودروهای چینی در کشور و خودروسازان بزرگ داخلی مانند سایپا و ایران‌خودرو همچنان در نحوه فروش و عرضه دچار مشکل هستند و یک رویه واحد در این زمینه وجود ندارد.

دادفر با بیان اینکه برای حل یک مسئله تبلیغات و حرف‌درمانی راه به جایی نمی‌برد، گفت: هماهنگی‌های لازم در بحث واردات خودرو در بعضی از جاهایی که تصمیم‌گیر هستند اصلا وجود ندارد و حتی مخالف آزادسازی واردات هستند و تا زمانی که این مباحث حل نشود واردات خودرو با روند کندی انجام خواهد شد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار