قیمت خودرو| قیمت خودرو امروز| کاهش قیمت خودرو

ریزش قیمت خودرو در آخرین روز بهار ۱۴۰۲ | قیمت خودرو تارا، دنا، پژو ۲۰۷ و شاهین ارزان شد

بازار خودرو در اوایل هفته روند صعودی داشت اما این وضعیت چندروزی بیشتر دوام نیارود و دوباره قیمت خودرو به مدار نزولی بازگشت.

ریزش قیمت خودرو در آخرین روز بهار ۱۴۰۲ | قیمت خودرو تارا، دنا، پژو ۲۰۷ و شاهین ارزان شد

خبرملت: قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲ با نوسان زیادی همراه شده است. در ابتدای سال قیمت خودرو افزایشی شد اما با شروع اردیبهشت روند کاهشی خودرو آغاز و تا امروز این روند ادامه داشته است. علیرغم کاهش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲، قیمت بسیاری از محصولات طی یک سال اخیر دو برابر شده است. کارشناسان معتقدند کاهش نرخ دلار و مرحله دوم سامانه یکپارچه باعث کاهش قیمت خودرو شده است. تازه ترین خبر درباره قمیت خودرو را در ادامه از خبر ملت بخوانید. 

قیمت خودروهای پرفروش داخلی نسبت به روز گذشته با کاهش به‌روزرسانی شد. بازار خودرو در اوایل هفته روند صعودی داشت اما این وضعیت چندروزی بیشتر دوام نیارود و دوباره قیمت خودرو به مدار نزولی بازگشت. به گزارش اقتصاد آنلاین، قیمت دنا اتوماتیک توربو پلاس رکورد ریزش را زد. قیمت این خودرو درحال حاضر به  ۸۲۵میلیون تومان رسیده است که به معنای کاهش ۲۵ میلیونی طی دو روز گذشته و کاهش ۱۶۰ میلیونی طی ماه گذشته  است.

در ادامه آخرین قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا و تغییر آن نسبت به روز گذشته (۳۰ خردادماه ۱۴۰۲) را می‌خوانید؛

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ به ۴۴۵ میلیون رسیده است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون تومان ارزان شده است. این خودرو طی دوماه گذشته گذشته ۱۷۰میلیون ارزان شده است. مدل ۱۴۰۱ این خودرو ۴۸۰ میلیون تومان است که نسبت روز گذشته ۱۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ نیز به ۵۳۰  میلیون تومان رسیده است که ۱۰ میلیون طی روز گذشته ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دستی فرمان برقی مدل ۱۴۰۲ هم ۶۱۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته  ۱۰ میلیون تومان کاهش داشته است و طی ۵۵ روز گذشته ۱۸۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دنده ای پانوراما مدل ۱۴۰۲ امروز ۶۴۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۱ امروز ۸۰۰ میلیون تومان است که طی روز گذشته ثابت مانده است اما این خودرو تقریبا ۳۲ روز گذشته ۱۳۵ میلیون ارزان شده است.  مدل ۱۴۰۲ این خودرو ۸۳۰ میلیون تومان است که ۵ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است این  مدل طی یک ماه گذشته ۱۰۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت تارا اتوماتیک ۱۴۰۱ ، ۷۷۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون تومان ارزان شده است. تارا اتوماتیک صفر ۱۴۰۲ هم ۸۰۰ تومان قیمت خورده است که ۵ میلیون تومان ارزان شده است. این مدل در ۱۱ روز گذشته ۸۰ میلیون تومان ارزان شده است.

قیمت تارا دنده ای۱۴۰۲ هم به ۶۴۰  میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون ارزان شده است و طی ۴۳ روز گذشته ۱۷۰میلیون ارزان شده است.

قیمت دنا اتوماتیک توربو پلاس مدل ۱۴۰۲ به حوالی  ۸۲۵میلیون تومان رسیده است که به معنای کاهش ۱۰ میلیونی طی روز گذشته و کاهش ۱۶۰ میلیونی طی ماه گذشته  است.

قیمت دنا معمولی ۱۴۰۱ هم به ۵۹۰ میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون ارزان شده است و یک ماه گذشته ۲۰۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت رانا پانوراما پلاس مدل ۱۴۰۱ به ۵۱۰ میلیون تومان رسیده است که روز گذشته ۱۰ میلیون ارزان شده است و طی ۱۳ روز گذشته ۳۵ میلیون کاهش یافته است. رانا پلاس پانوراما ۱۴۰۲ نیز ۵۳۰میلیون تومان که سه روزه ۱۰ میلیون تومان گران شده است.

قیمت رانا پلاس مدل ۱۴۰۱ هم ۴۶۰  میلیونی شده است که تغییر نکرده است.

قیمت سمند EF۷ مدل ۱۴۰۱ حوالی ۵۴۰میلیون تومان است که طی روز گذشته  تغییر نکرده است.

قیمت سمند سورن پلاس بنزینی مالتی مدیا مدل ۱۴۰۱ هم ۵۸۰ میلیونی شده است که نسبت به روز گذشته ۳۰میلیون کاهش داشته است.

قیمت پژو پارس LX  مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۹۰ میلیون اعلام شده است که طی روز گذشته ثابت مانده است.

قیمت پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۹۵ میلیون تومان شده است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون کاهش را ثبت کرده است.

قیمت پژو ۴۰۵ SLX مدل ۱۴۰۰ نیز بدون تغییر به روز شد و ۵۱۰ میلیون تومان است.

قیمت خودرو

قیمت سایپا

قیمت پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ به ۲۷۵ میلیون تومان رسیده است و نسبت به روز گذشته ثابت ماند. 

قیمت پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۱ هم  بدون تغییر حوالی ۲۶۰ میلیون تومان به روزرسانی شد.

قیمت تیبا صندوق دار SX بنزینی مدل ۱۴۰۱ نسبت به سه روز گذشته  ۵ میلیون ارزان شده است و  ۳۳۰ میلیون تومان است.

قیمت تیبا EX هاچ بک مدل ۱۴۰۰ با کاهش ۵ میلیونی طی روز گذشته ۳۲۵ میلیون تومان اعلام شده است.

قیمت ساینا S دنده ای‌ مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۴۰ میلیون تومان خریدوفروش می شود که به معنای ثبات طی روز گذشته است.

قیمت ساینا EX دنده ای مدل ۱۴۰۱ نیز ۳۲۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است.

قیمت کوییک دنده ای R مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۳۵ میلیون رسیده است که نسبت به روز گذشته بدون تغییر مانده است. این خودرو نسبت به ۱۶ ادریبهشت ۶۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت کوییک دنده ای S مدل ۱۴۰۱ هم ۳۳۵ میلیون تومان شده است که افزایش ۵ میلیون طی  روز گذشته است و  مدل ۱۴۰۲ این خودرو هم ۳۴۵ میلیون است که طی روز گذشته ثابت مانده است. 

قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ نیز ۳۹۵ میلیون تومان اعلام شده است که بدون هیچ افزایشی نسبت به روز گذشته به روز شده است.

قیمت شاهین سایپا مدل ۱۴۰۲ امروز به ۵۳۵میلیون تومان رسیده است و نسبت به روز گذشته ۵ میلیون ارزان شده است. شاهین G مدل ۱۴۰۰ هم ۵۱۰ میلیون تومان فروخته می‌شود که به معنای کاهش ۱۰ میلیونی طی روز گذشته است.

قیمت خودرو

قیمت خودرو در تابستان هم کاهشی است؟

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت به تازگی مدعی شده است: تصویب لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت از سوی نمایندگان خانه ملت، همچنین اخبار مثبت بهبود روابط سیاسی، بر بازار خودرو تاثیرگذار شد و قیمت همه انواع خودروها در بازار فرو ریخت.

سعید موتمنی گفته است: به‌طور کلی اخبار مثبت؛ چه آزاد شدن واردات، چه درباره مسائل سیاسی و غیره بر کالاهای سرمایه‌ای از جمله خودرو تاثیرگذار است.

وی متذکر شده است: در چند روز گذشته شاهد روند صعودی قیمت‌ها در بازار خودرو بودیم، اما روز گذشته ملاحظه شد که با تصویب لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت، همچنین اخبار مثبت واصله از بهبود روابط سیاسی با همسایگان بر بازار تاثیرگذار شد و قیمت همه انواع خودروها در بازار فرو ریخت.

این مقام صنفی گفته است: به‌طور مثال پژو ۲۰۷ دنده‌ای سقف شیشه‌ای که در روزهای گذشته تا ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافته بود، روز گذشته در ۷۰۰ میلیون تومان نیز مشتری نداشت.

وی تصریح‌ کرده است: چنانچه مصرف‌کننده بداند که در آینده نزدیک گشایشی در واردات خودرو (حال چه خودروهای نو و چه کارکرده) ایجاد می‌شود، قیمت‌ها با کاهش مواجه خواهد شد و تصویب لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت در روز جاری از سوی مجلس نیز در همین راستا اثرگذار شد.

موتمنی به ایرنا خاطرنشان‌کرده است: هر اقدامی در جهت ساماندهی بازار خودرو، حتی اگر این اقدام واردات تعداد اندکی خودرو باشد، بر بازار با تاثیرگذاری مثبت همراه خواهد شد.

وی گفت: در آینده نزدیک خواهیم دید که با آزاد شدن واردات خودرو، موضوعی همچون اینکه تعرفه گمرکی واردات چقدر باشد، بر قیمت‌ها تاثیرگذار می‌شود.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران اظهار داشت: بهبود روابط سیاسی با همسایگان نیز از آن دسته نشانه‌هایی است که آرامش سرمایه‌گذاران را به دنبال دارد و از این رو، سبب کاهش روند قیمت‌ها خواهد شد.

قیمت خودرو

کاهش قیمت خودرو سراب است؟

دنیای اقتصاد نوشت: در حالی که خودروسازان بخش خصوصی هنوز مصوبه شورای رقابت مبنی بر کاهش قیمت محصولات تولیدی را اجرا نکرده‌اند، گفته می‌شود پشت پرده، توافقاتی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و مونتاژکاران بابت اصلاح قیمت انجام شده است.

وزارت صمت و برخی خودروسازان بخش خصوصی پیش از اجرای دور دوم فروش بزرگ خودرو از مسیر سامانه یکپارچه، بر سر اصلاح قیمت خودروهای مونتاژی توافق کرده و اصلا به دلیل همین توافق بوده که مونتاژکاران راضی به حضور در این فروش شده‌اند. بر این اساس، وزارت صمت (شاید با هماهنگی شورای رقابت) به خودروسازان بخش خصوصی وعده داده که قیمت‌های اعلامی از سوی شورای رقابت در آینده نزدیک اصلاح خواهد شد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که شورای رقابت پس از تعیین‌تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا، به سراغ مونتاژکاران رفت و خودروهای آنها را هم قیمت‌گذاری کرد. تا پیش از این، مونتاژکاران به دلیل ماهیت خصوصی‌شان، در تعیین قیمت خودروهای خود آزاد بودند، اما شورای رقابت (به میل و سلیقه خود یا شاید هم با هماهنگی نهادهای دیگر ازجمله وزارت صمت) تصمیم گرفت دامنه قیمت‌گذاری را به بخش خصوصی صنعت خودرو نیز بکشاند. آنچه ورود شورای رقابت به قیمت خودروهای مونتاژی را پرحاشیه‌تر کرد و صدای خصوصی‌ها را درآورد، تصمیم این شورا مبنی بر تعدیل قیمت این خودروها بود. شورای رقابت که معمولا سیاست افزایش نسبتا محدود قیمت کارخانه‌ای را برای محصولات ایران‌خودرو و سایپا اعمال می‌کرد، در مورد مونتاژکاران مسیری عکس را در پیش گرفت و از قیمت محصولات آنها کاست.

این اقدام شورای رقابت که حمایت نسبی و به نوعی ظاهری وزارت صمت را نیز به دنبال داشت، سبب عصیان خودروسازان بخش خصوصی شد و آنها اعلام کردند زیر بار این مصوبه نخواهند رفت. حرف مونتاژکاران این بود و هست که چون بخش خصوصی محسوب می‌شوند و از حمایت‌ها و امتیازات مستقیم دولت برخوردار نیستند، نباید مشمول سیاست‌های دستوری شوند. مساله دیگر خودرو سازان خصوصی این است که آنها شرکای خارجی - چینی - دارند، بنابراین نمی‌توانند به‌تنهایی در مورد قیمت محصولات خود تصمیم گرفته و مصوبه شورای رقابت را اجرا کنند، زیرا طرف خارجی زیر بار نخواهد رفت.

با همین استدلال‌ها، مونتاژکاران اعلام کردند قیمت‌های مصوب شورای رقابت را اعمال نخواهند کرد و هنوز هم با وجود برگزاری جلسات میان طرفین ماجرا، این اتفاق - اعمال قیمت‌های اعلام‌شده از سوی شورای رقابت - رخ نداده است. این در حالی است که برخی از مونتاژکاران - کرمان‌موتور، مدیران‌خودرو و فرداموتور - در دومین دور از فروش بزرگ خودرو در سامانه یکپارچه حضور یافتند و بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان نیز به هوای کاهش چند صدمیلیون تومانی قیمت مونتاژی‌ها، این خودروها را انتخاب کردند. بنابراین درحالی‌که هنوز قیمت خودروهای مونتاژی - قیمت‌های مصوب شورای رقابت - اعمال و اجرا نشده بود، برخی از آنها در دور دوم فروش بزرگ خودرو از مسیر سامانه یکپارچه عرضه شدند.

قیمت خودرو

هرچند وزارت صمت و مسوولان سامانه یکپارچه از اعلام آمار مربوط به تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در دور دوم فروش امتناع می‌کنند، اما به نظر می‌رسد با توجه به کاهش قیمت کارخانه‌ای خودروهای مونتاژی، تقاضای زیادی برای محصولات خودروسازان بخش خصوصی شکل گرفته است. همین که به برخی از ثبت‌نام‌کنندگان خودروهای مونتاژی، خودرویی تخصیص داده نشده، خود نشان از تقاضای بالا برای این محصولات دارد.

در این شرایط گفته می‌شود طبق توافق وزارت صمت (و شاید هم شورای رقابت) با خودروسازان بخش خصوصی، اصلا قرار نیست قیمت‌های اعلامی از سوی شورای رقابت اعمال شود.

این اتفاق واکنش‌هایی را از سوی مشتریان و خودروسازان بخش خصوصی به دنبال خواهد داشت، از جمله اینکه ممکن است انبوهی از انصراف متقاضیان خودروهای مونتاژی به راه بیفتد و از طرفی، مونتاژکاران نیز (با هماهنگی وزارت صمت) حربه‌های خاص خود را برای دور زدن قیمت‌های مصوب شورای رقابت به کار ببرند. از آن سو این سناریو را نیز که وزارت صمت به‌نوعی زیر توافق خود با خودروسازان خصوصی بزند هم وجود دارد و این اتفاق نیز واکنش‌هایی را از سوی متقاضیان خودروهای مونتاژی و مونتاژکاران به دنبال خواهد داشت.

اگر فرض کنیم وزارت صمت به توافق خود با خودروسازان خصوصی مبنی براصلاح قیمت محصولات آنها پایبند باشد،در آینده نزدیک اصلاح قیمت صورت خواهد گرفت و این اتفاق با واکنش متقاضیان مواجه خواهد شد. با توجه به اینکه بسیاری از متقاضیان، دلخوش به قیمت‌های اعلامی از سوی شورای رقابت اقدام به ثبت‌نام مونتاژی‌ها در دور دوم فروش بزرگ از مسیر سامانه یکپارچه کرده‌اند، طبیعی است بسیاری از آنها به دلیل ناتوانی در پرداخت پول، مجبور به انصراف خواهند شد.

بسیاری از متقاضیان با در نظر گرفتن کاهش قیمت چند صد میلیون تومانی خودروهای مونتاژی - طبق مصوبه شورای رقابت - اقدام به ثبت‌نام این محصولات کردند و اگر قرار بر بازگشت قیمت‌ها به قبل باشد، خیلی‌ها توان مالی کافی برای تکمیل ثبت‌نام را نخواهند داشت و ناگزیر به انصراف می‌شوند. این اتفاق می‌تواند به‌نوعی خودروسازان بخش خصوصی را دچار شوکی مقطعی کند، زیرا اگر حجم انصراف‌دهندگان بسیار بالا باشد، ممکن است بخشی از ظرفیت فروش مونتاژکاران برای مدتی خالی بماند.

اتفاق دیگری که در پی این ماجرا - بازگشت قیمت خودروهای مونتاژی به قبل - رخ خواهد داد، بی‌اعتمادی افکار عمومی به شورای رقابت و وزارت صمت است. به‌هرحال خیلی‌ها روی حرف سیاستگذار حساب باز کرده و با اعتماد به مصوبه شورای رقابت مبنی بر کاهش قیمت کارخانه‌ای خودروهای بخش خصوصی، متقاضی مونتاژی‌ها در دور دوم فروش شدند. حالا اگر قرار بر بازگشت قیمت‌ها به حالت قبل باشد، ممکن است افکار عمومی روی حرف سیاستگذار خودرو حساب باز نکنند.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار