دلایل ادرار سبز رنگ+ روش های درمان

رنگ ادرار می‌تواند معیاری برای تشخیص سلامت افراد باشد و در این بین مشاهده رنگ‌های غیر طبیعی در ادرار مانند رنگ سبز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

دلایل ادرار سبز رنگ+ روش های درمان

چرا ادرار سبز رنگ می‌شود؟

همه افراد موقع ادرار کردن توقع رنگ زرد یا کهربایی را دارند. اما در برخی از مواقع این رنگ تیره یا روشن‌تر می‌شود که البته تغییر رنگ ادرار همواره امری طبیعی است. چرا که‌ تغییر رژیم غذایی و خوردن مواد غذایی مختلف در وعده‌های اصلی و فرعی و حتی کم آبی می‌تواند منجر به تغییر رنگ ادرار شود. اما درباره ادرار سبز رنگ موضوع مقداری متفاوت‌تر می‌شود.

ادرار سبز رنگ در شرایط خاص دیده می‌شود و می‌تواند ناشی از فرآیند شیمیایی در سیستم بدن باشد. برای فهم بیشتر موضوع لازم است بدانید که ادرار از مواد زائدی مانند اوره تشکیل شده است و برخی از ویتامین‌های مازاد بدن نیز که قابلیت جذب نداشته باشند علاوه بر روده از طریق مجاری ادراری نیز خارج می‌شوند.

بر این اساس می‌توان گفت که ادرار افراد تحت تاثیر عوامل داخلی و خارجی تغییر رنگ پیدا می‌کند که در ادامه در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

بررسی مهم‌ترین دلایل ادرار سبز رنگ

عوامل مختلفی در سبز رنگ شدن ادرار موثر هستند که خود را با علائم و نشانه‌هایی بروز می‌دهند. بررسی این علائم می‌تواند در تشخیص علت اصلی ادرار سبز رنگ کمک کند. البته توجه داشته باشید که افرادی که مبتلا به ادرار سبز همراه با درد، خونریزی، تب و غیره می‌شوند باید به پزشک مراجعه کنند. در ادامه به بررسی دلایل ادرار سبز رنگ می‌پردازیم.

مواد غذایی و نوشیدنی‌ها

یکی از شایع‌ترین دلایل سبز شدن رنگ ادرار ناشی از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی است که در ترکیبات آنها رنگ‌های مصنوعی و خوراکی وجود دارد. بنابراین ظرف ۶ ساعت بعد از خوردن مواد غذایی و نوشیدنی خاص شاهد تغییر رنگ در ادرار خود خواهید بود. رنگ سبز ادرار اغلب با گذشت یک روز و مصرف زیاد مایعات و نوشیدن آب به دفعات زیاد برطرف می‌شود.

عفونت مثانه و کلیه

از دیگر دلایل ادرار سبز رنگ می‌توان به بروز عفونت در دستگاه ادراری مانند کلیه و مثانه اشاره کرد. در صورتی که یک باکتری وارد مجاری ادراری افراد شود ممکن است ادرار را سبز رنگ کند. از علائم عفونت می‌توان به احساس سوزش، تکرر ادرار، بد بو شدن ادرار، احساس درد در ناحیه لگن، مثانه، پهلو و کلیه اشاره کرد.

عفونت مثانه یا التهاب مثانه یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در زنان است و در صورت تشدید می‌تواند کلیه‌ها را نیز درگیر عفونت کند. برای درمان این عفونت‌ها باید زیر نظر پزشک معالج مصرف آنتی‌بیوتیک و سایر داروها را آغاز کنید.

التهاب غده پروستات از دلایل ادرار سبز رنگ

پروستات یک غده بسیار کوچکی است که زیر مثانه مردان قرار گرفته است. این عضو از بدن می‌تواند به دلایل مختلف دچار التهاب و عفونت شود. بروز علائم این بیماری در مردان زیر ۵۰ سال بیشتر است و نباید علائم آن را به مشکل بزرگ شدن پروستات در مردان بالای ۵۰ سال سن اشتباه گرفت.

عفونت غده پروستات می‌تواند با علائم حاد یا مزمن خود را نشان دهد و در صورت طولانی شدن التهاب غده پروستات می‌تواند منجر به سبز رنگ شدن ادرار شود. این التهاب پروستات ممکن است به دلیل عفونت مثانه، عفونت‌های مقاربتی و ضربه به لگن به وجود آید و خود را با علائم خفیف تا شدید مانند درد بیضه، درد در هنگام انزال، وجود خون در مایع منی و غیره نشان دهد. در صورتی که التهاب غده پروستات از دلایل ادرار سبز رنگ تشخیص داده شود، پزشک اورولوژیست مصرف آنتی‌بیوتیک را برای بیمار تجویز می‌کند.

مصرف داروها

مصرف برخی از داروها می‌توانند رنگ ادرار را سبز کنند. البته این تغییر رنگ در ادرار به صورت غیرطبیعی ناشی از مصرف داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد سرطان، داروهای خواب‌آور و همچنین داروهای تجویز شده برای درمان اختلالات خونی و داروهای ضد التهابی است. بنابراین در هنگام بررسی دلیل تغییر رنگ ادرار به سبز علاوه بر نوع داروها باید بیماری زمینه‌ای افراد نیز مد نظر قرار گیرد.

علائم و بیماری های ادرار سبز رنگ

اگر ادرار سبز شود و خود را با علائم خاص زیر نشان دهد، این عارضه وجود یک بیماری زمینه‌ای یا عفونت را هشدار می‌دهد. این علائم عبارتند از:

منبع: چی شی
  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار