حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان در سال 1401 اعلام شد | حقوق بازنشستگان چقدر شد؟

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به روشن شدن تکلیف افزایش میزان مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱، بر اساس مصوبه‌ی مزدی شورای عالی کار اعلام کرد: از هر زمان که افزایش مستمری سال جاری اعمال شود باید متناسب‌سازی همزمان با صدور احکام اتفاق بیفتد.

حقوق بازنشستگان در سال 1401 اعلام شد | حقوق بازنشستگان چقدر شد؟

افزایش حقوق بازنشستگان  یکی از مصوبات شورای عالی کار است، که هر ساله در دستور کار قرار می گیرد. حقوق بازنشستگان با این تورم حاکم در جامعه کفاف زندگی بازنشستگی را نمی دهد؛ این موضوع باعث نگرانی خانواده های بازنشسته شده است. حقوق بازنشستگان طبق قرار هر ساله باید با توجه به تورم و شرایط حاکم بر جامعه افزایش یابد. آخرین خبرها درباره حقوق بازنشستگان را درادامه خبر دنبال کنید. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره سال آینده افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

تکلیف حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۱ مشخص شد؟

حقوق بازنشستگان

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به روشن شدن تکلیف افزایش میزان مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱، بر اساس مصوبه‌ی مزدی شورای عالی کار اعلام کرد: از هر زمان که افزایش مستمری سال جاری اعمال شود باید متناسب‌سازی همزمان با صدور احکام اتفاق بیفتد.

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) با اشاره به نامه معاون قوانین مجلس شورای اسلامی به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به منظور اعتبارِ قانونی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برای اعمال افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱، گفت: «برابر این نامه که به دنبال استعلام سازمان تامین اجتماعی در مورد میزان افزایش مستمری‌ها بر اساس ماده ۹۶ در بودجه ۱۴۰۱، به مدیرعامل سازمان ارسال شده، سازمان تامین اجتماعی کماکان می‌تواند برابر مصوبه شورای عالی کار میزان مستمری بازنشستگان خود را برای سال جاری افزایش دهد و دیگر الزام افزایش ۱۰ درصدی برای مشمولان ماده ۹۶ توجیهی ندارد.»

وی افزود: «در نامه معاون قوانین مجلس، به ماده ۹۶ اشاره و صراحتا قید شده که سازمان مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد باتوجه به افزایش‌هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد؛ بنابراین تشریفات قانونی نحوه تعیین مستمری بازنشستگان سازمان در این ماده به صراحت و بدون ابهام ابلاغ شده است.

در نتیجه بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول جزء ۴ بند البف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ نمی‌شوند. به هر صورت با پیگیری‌هایی که از بابت جلوگیری از اعمال افزایش صرفا ۱۰ درصدی مستمری‌ها انجام دادیم، در سال جاری حداقل‌بگیران به میزان ۵۷ درصد و سایر سطوح به میزان ۳۸ درصد به اضافه ماهانه ۵۱۵ هزار و ۱۶۵ تومان افزایش مستمری خواهند داشت.»

صادقی با اشاره به ضرورت اعمال ۲۵ درصد باقی مانده متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ و اعمال آن در احکام ۱۴۰۱ بازنشستگان به همراه افزایش سالیانه‌ی مستمری، گفت: «۲۵ درصد باقی مانده متناسب‌سازی همانند افزایش مستمری‌ها باید از فرودین ۱۴۰۱ محاسبه شود. چنانچه مقرر شده که از اردیهشت ماه افزایش مستمری‌ها اعمال شود، ۲۵ درصد باقی مانده هم باید توام با آن در نظر گرفته شود. به هر صورت، نباید ۲۵ درصد باقی مانده متناسب‌سازی جدا از افزایش سالیانه مستمری‌ها دیده شود؛ چراکه در این صورت اعمال طلب ۲۵ درصدی با تاخیر مواجه می‌شود و نمی‌توانیم این طلب را که میزان آن به ۶۶۲ هزار تومان می‌رسد دریافت کنیم.»

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه هیچ ابهامی در رابطه با اعمال این ۲۵ درصد از سال جاری وجود ندارد، گفت: «از طرفی در بودجه عنوان شده که بعد از افزایش حقوق سال ۱۴۰۱ متناسب‌سازی باید صورت بگیرد و احکام بازنشستگان باید بر مبنای متناسب‌سازی اعمال شود. قاطع عرض می‌کنم که بلافاصله پس از اعمال افزایش مستمری سال ۱۴۰۱ موضوع اعمال ۲۵ درصد متناسب‌سازی باقی مانده‌ی سال ۱۴۰۰ دنبال می‌شود.

این ۲۵ درصد باید همزمان با صدور احکام افزایش مستمری اعمال شود تا یک «حکم واحد» را برای هر بازنشسته شاهد باشیم؛ ضمن اینکه متناسب‌سازی مستمری سایر سطوح را در پیش روی داریم. در هر صورت حدکثر مستمری در سال ۱۴۰۱.۷ برابر حداقل است. بنابر این حداکثر بگیر در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۹ میلیون تومان مستمری دریافت می‌کند.»

 

حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱

حقوق بازنشستگان

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص افزایش ۲۰ درصدی «مستمری» معیشتی مددجویان در سال جاری، اعلام کرد که میزان افزایش مستمری مراکز شبانه‌روزی منوط به مصوبه هیات وزیران است که سازمان طی هفته آینده پیشنهادات خود را در این راستا آماده و به هیات وزیران اعلام خواهد کرد.

سیدمرتضی حسینی با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی مستمری معیشتی مددجویان تحت پوشش اظهار کرد: امید است در سال جاری بتوان بخشی از پشت نوبتی‌ها را وارد این چرخه کرد.

به گفته وی، مبالغ مستمری معیشتی مددجویان تحت پوشش برای خانواده یک نفره ماهانه به ۴۲۰ هزارتومان، خانواده دو نفره به ۶۰۰ هزار تومان، سه نفره به ۸۴۰ هزار تومان، چهار نفره به یک میلیون و ۸۰ هزار تومان و پنج نفره به یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲ میلیون و ۸۰ هزار خانوار مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که حدود ۷ میلیون نفر را شامل می‌شود، افزود: از این جمعیت در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار ( معادل ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر) مستمری معیشتی دریافت می‌کنند اما یک بخشی از مددجویان در دهک‌های پایین و ضعیف جامعه وجود دارند که مستمری معیشتی دریافت نمی‌کنند و امید است بتوانیم در سال جاری بخشی از این افراد را وارد چرخه کرده و به آنها مستمری پرداخت کنیم.

حسینی با بیان اینکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار پشت نوبت برای دریافت مستمری هستند، گفت: سازمان بهزیستی در نظر داشت سال گذشته ۵۰۰ هزار خانوار را وارد چرخه کند که متاسفانه اعتبارات لازم ارائه نشد. در سال جاری با ابلاغ بودجه و تخصیص بر مبنای صد درصد تعداد پشت نوبتی‌هایی که می‌توان وارد چرخه کرد را اعلام می‌کنیم البته باتوجه به بودجه اعلامی و رشدی که در میزان مستمری‌ها وجود دارد، می‌توان بخشی از پشت نوبتی‌ها را وارد چرخه کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ۶۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، ادامه داد: این درحالیست که تنها در بودجه سال جاری حدود ۲۸۷۰ میلیارد تومان تامین شده است. در واقع ما فاصله زیادی با رقم موردنظر داریم که در صورتی که دولت اعتبارات آن را پرداخت کند، قانون بطور کامل اجرا خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که در سال جاری میزان افزایش مستمری مراکز شبانه‌روزی چقدر خواهد بود؟ بیان کرد: رشد افزایش مستمری مراکز منوط به مصوبه هیات وزیران است که سازمان بهزیستی با هماهنگی  سازمان برنامه طی هفته آینده پیشنهادات خود را در این راستا آماده و برای تصویب هیات وزیران اعلام خواهد کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه از طریق منابع خود به اطلاعات حقوق شاغلان کشوری دست یافتیم و برای‌مان روشن شد که حداقل حقوق این گروه در سال ۱۴۰۰ کمتر از چهار میلیون و ۹۵۰ هزار تومان نیست، اظهار داشت: در نهایت پس از روزها و ساعت‌ها بحث، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کف مستمری بازنشستگان تعیین شد؛ البته قرار بود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد که ۱۰۰ هزار تومان آن را پرداخت نکردند!

صادقی با اشاره به طلب بازنشستگان تامین اجتماعی از متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: ۲۵ درصد متناسب‌سازی ۱۴۰۰ برای ۱۴۰۱ در تعهد سازمان تامین اجتماعی باقی مانده است و انتظار داریم که پرداخت آن با احکام ۱۴۰۱ انجام شود.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی اصرار داشت که متناسب‌سازی باقی‌مانده‌ ۱۴۰۰ صرفا برای میانه‌بگیران اعمال شود اما ما نپذیرفتیم و تاکید داریم که باید برای همه باشد، حتی برای آن حداقلی‌بگیر که به جای چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ دریافت کرده است.

3حقوق بازنشستگان

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه ۲۵ درصد طلب مستمری‌بگیران در سال ۱۴۰۰ یک چهارم کف مستمری ۱۴۰۰ را در برمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: طلب بازنشستگان از ابن بابت ۶۷۵ هزار تومان می‌شود. انتظار داریم که احکام بازنشستگان تامین اجتماعی پس از اعمال متناسب‌سازی سال ۱۴۰۱ صادر شود.

صادقی با اشاره به موضوع اعمال ۱۰ درصد افزایش مستمری برای برای بازنشستگان کلیه صندوق‌ها و عدم تفکیک تامین اجتماعی از آنها در شرایطی که این سازمان قوانین خاص خود را دارد، ابراز داشت: منتظر اصلاح بودجه ۱۴۰۱ هستیم تا برابر مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد ۱۴۰۱ و بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی با بازنشستگان تامین اجتماعی رفتار شود.

وی اضافه کرد: چنانچه ۱۰ درصد افزایش مستمری را برای بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال کنند، آن را نمی‌پذیریم و پاسخ قاطع خواهیم داد؛ البته احساس می‌کنیم که موضوع حل شده است اما حتی اگر ذره‌ای دخل و تصرف در مصوبه شورای عالی کار صورت دهند، پاسخ خود را از ما خواهند گرفت.

یازنشستگانی که انتهای سال گذشته برای دریافت «تسهیلات بدون ضامن» به بانک‌ها مراجعه کرده بودند می‌گویند که با وجود گذشت چند ماه از زمان مراجعه‌ی آن‌ها به بانک و اعلام بهره‌مندی آن‌ها از این تسهیلات و با وجود گذشت ۲۰ روز از سال جدید، هنوز این تسهیلات را دریافت نکرده‌اند.

وام بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ از ۷ به ۱۰میلیون تومان با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه اجرایی شده است.صندوق بازنشستگی کشوری به منظور حمایت اجتماعی و اجرای طرح‌های رفاهی از بازنشستگان دورۀ جدید ارائه تسهیلات وام بازنشستگان را به اجرادرآورده است.طبق آخرین خبرها چند نوبت از وام بازنشستگان پرداخت شده است. مقدار وام بازنشستگان درحال‌حاضر۱۲ میلیون تومان است. در ادامه آخرین خبرها از وام بازنشستگان را می‌خوانید.

از سال گذشته که خبر پرداخت تسهیلات بدون ضامن و دستور وزارت امور اقتصاد و دارایی به بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات به شاغلان و بازنشستگان اعلام شد، تعداد زیادی از بازنشستگان برای بهره‌مندی از این تسهیلات به بانک‌هایی که حقوق و مستمری خود را از طریق آنها دریافت می‌کنند، مراجعه کردند.

حالا خبر رسیده که با وجود مراجعه‌ی آنها در ماه‌های پایانی سال و با وجود گذشت ۲۰ روز از سال جدید، هنوز تسهیلات خود را دریافت نکرده‌اند و بانک‌هایی که به آنها اعلام کرده بودند که «شرایطش را دارید و خبرتان می‌کنیم» هنوز زمان ارائه کامل مدارک بازنشستگان را به آنها اعلام نکرده‌اند.

سال گذشته بازنشستگانی که به بانک‌ها مراجعه کرده بودند تا تسهیلات بدون ضامن دریافت کنند، اعلام کردند که بانک‌ها در عمل پرداخت این تسهیلات را به «دستورِ دولت» انجام نمی‌دهند و با شرایط خود با بازنشستگان برخورد می‌کنند.

این در حالی است که رقم این تسهیلات که سال گذشته ۱۰۰ میلیون اعلام شده بود، در سال جدید برای بازنشستگان به ۵۰ میلیون تومان و بر حسب شرایط آنها (میزان حقوق بازنشستگی، اقساط معوق، ضامن بودن برای دیگران و…) کاهش یافته است.

بازنشستگان از اینکه بانک‌ها با دستورات داخلی خود شرایط پرداخت وام را ترسیم کرده‌اند، گلایه دارند و می‌گویند که تسهیلات نباید به صورت مشروط و بر حسب منافع بانک‌ها پرداخت شوند.

بازنشستگان کارگری می‌گویند: مبلغ وام ضروری در سال جدید کافی نیست. وام ضروری معنایی جز دریافت مبلغی نسبتاً مناسب در شرایط اضطرار ندارد؛ اما مبلغ وام بازنشستگان کارگری که براساس سهمیه و بعد از مراحل ثبت نام طولانی پرداخت می‌شود، اصلاً کافی و رضایت بخش نیست.

در سال ۱۴۰۰، مبلغ وام بازنشستگان کارگری فقط هفت میلیون تومان بود؛ اما حالا افزایش سه میلیون تومانی مبلغ وام، نمی‌تواند رضایت بازنشستگان را جلب کند. محمدعلی براتی (یک بازنشسته حداقل بگیر) در این رابطه می‌گوید: با ده میلیون تومان وام اضطراری، هیچ مشکلی از زندگی یک بازنشسته حل نمی‌شود چراکه این مبلغ به شدت ناکافی است.

او ادامه می‌دهد: فرض کنید یک بازنشسته بخواهد دخترش را به خانه بخت بفرستد یا یک اتوموبیل سواری برای خود خریداری کند، این مبلغ آن چنان ناکافی است که حتی کمک هم حساب نمی‌شود؛ خرید اتوموبیل پیشکش، حتی اگر بازنشسته بخواهد یک وسیله ساده برای خانه بخرد یا مبلغی را روی پول پیش خانه بگذارد تا سرپناه تهیه کند، بازهم ده میلیون تومان به شدت ناکافی است؛ بخش عمده‌ای از بازنشستگان کارگری، مستاجر و فاقد خانه ملکی هستند؛ در این شرایط وقتی تقاضای وام می‌کنند که مشکلی در زندگی‌شان پیش آمده باشد اما مبالغی که به عنوان وام پرداخت می‌شود، حلال هیچ مشکلی نیست!

به گفته‌ی این بازنشسته، خدمات رفاهی و امکاناتی که سازمان تامین اجتماعی در اختیار مستمری بگیران خود می‌گذارد، اصلاً کافی نیست؛ بدون مشارکت جامعه هدف، برای این امکانات و برای مبلغ وام در سال جدید تصمیم می‌گیرند و فکر نمی‌کنند که ده میلیون تومان وام، بعد از مدت‌ها معطلی و در نوبت ایستادن، به چه کار یک بازنشسته می‌آید؟!

رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: در سال گذشته ۲۷۰ هزار نفر وام ۷ میلیونی را دریافت کرده اند، این رقم نسبت به گذشته رشد بسیار خوبی را داشته البته این وام علاوه بر وام‌هایی خواهد بود که دولت در سطح کلان اعلام کرده است.

میرهاشم موسوی گفت: در سال جدید مبلغ وام بازنشستگان از ۷ میلیون به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: در سال گذشته ۲۷۰ هزار نفر وام ۷ میلیونی را دریافت کرده اند، این رقم نسبت به گذشته رشد بسیار خوبی را داشته البته این وام علاوه بر وام‌هایی خواهد بود که دولت در سطح کلان اعلام کرده است.

به گفته‌ی موسوی بنا بر اعلام وزیر اقتصاد کشور شرایط دریافت وام بازنشستگان تسهیل یافته و دیگر نیازی به ارائه وثیقه نیاز نخواهد بود، همچنین به لحاظ تعداد ۴ هزار میلیارد تومان برای جمعیت ۴۰۰ هزار نفر در خصوص مسئله وام بازنشستگان تامین اجتماعی درنظر گرفته شده است.

یکی از خدماتی که می‌تواند در شرایط سخت معیشتی به کمک بازنشستگان بیاید وام قرض الحسنه است که تامین اجتماعی، در کنار وام‌هایی که به شکل عمومی قابل پرداخت است و دولت هم تصمیمات خوبی برای آن درنظر گرفته است.

توسعه پرداخت وام‌های قرض الحسنه بازنشستگان را برای سال آینده پیش‌بینی شده است و بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد تومان منابع برای این منظور در نظر گرفته شده است. مبلغ وام به ازای هرنفر ۱۰ میلیون تومان خواهد بود. در امسال این مبلغ هفت میلیون تومان بود که برای سال آتی ۴۰ درصد رشد خواهد داشت.

آنگونه که وزیر اقتصاد اعلام کرده علاوه بر کارمندان دولت، بازنشستگان هم مشمول وام ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن می‌شوند. وام بدون ضامن، هم شامل بازنشستگان تامین اجتماعی می‌شود و هم دیگر بازنشستگان دولتی، مشروط به اینکه افراد توانایی بازپرداخت اقساط آن را داشته باشند.

همزمان با دستور رئیس‌جمهوری برای پرداخت وام ۱۰۰میلیونی بدون ضامن، بازنشستگان هم مشمول این وام می‌شوند. اما کدام بانک‌ها به بازنشستگان وام بدون ضامن می‌دهند؟

مهم‌ترین شرط پرداخت وام بدون ضامن این است که افراد ثابت کنند که توان پرداخت اقساط این وام را داشته باشند. مدیر روابط عمومی بانک مرکزی هم چندی پیش اعلام کرد طبق بخشنامه وزارت اقتصاد، بازنشستگان می‌توانند با ارائه نامه کسر از حقوق وام ۵۰ میلیون تومانی بگیرند

اما این افراد اگر متقاضی دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی باشند، علاوه بر نامه کسر از حقوق، باید چک یا سفته هم به بانک بدهند.

شرط پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی به بازنشستگان تامین اجتماعی هم همین است. یعنی بازنشستگان تامین اجتماعی هم با یک نامه کسر از حقوق و چک و سفته می‌توانند وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی بگیرند.

 بانک های دولتی ملکف شده‌اند که وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن پرداخت کنند. متقاضیان دریافت این وام باید به بانکی مراجعه کنند که حقوق ماهانه خود را از آنجا دریافت می‌کنند. بازنشستگان هم برای دریافت وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی باید به شعب بانکی مراجعه کنند که حقوق ماهانه خود را از آنجا دریافت کنند.

برای مثال بازنشستگان تامین اجتماعی برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن باید به بانک رفاه مراجعه کنند. چون حقوق خود را از این بانک می‌گیرند. بر اساس آنچه بانک مرکزی اعلام کرده، بازنشستگان تامین اجتماعی برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی تنها باید نامه کسر از حقوق به بانک ارائه کنند. افرادی هم که وام ۱۰۰ میلیونی می‌خواهند علاوه بر نامه کسر از حقوق باید چک یا سفته هم بدهند.

گروه‌های مختلف بازنشستگان از جمله تامین اجتماعی، منتظر تعیین وضعیت بانک‌ها در ارتباط با تسهیلات تکلیفی هستند. آنها در این مورد گفتند که شرایط تسهیلات تکلیفی ۵۰ میلیون تومانی، به اندازه‌ی کافی سختگیرانه است و به طور عادی بازنشستگان امکان دریافت این تسهیلات را ندارند. متقاضیان می‌گویند شروط بانک‌ها مانند نداشتن اقساط معوق و حقوق بالای ۶ میلیون تومان، دریافت این تسهیلات را سخت می‌کند و به حذف بازنشستگان حداقل‌بگیر می‌انجامد که در امسال در محدود ۳ تا ۴ میلیون تومان مستمری دریافت می‌کردند.

با عقب نشینی مجلس از افزایش سقف پرداخت تسهیلات تکلیفی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و تاثیر آن بر میزان منابعی که از این بابت باید آزاد می‌شدند، بازنشستگان نگران استمرار پرداخت تسهیلات حمایتی ارزان نرخ شدند.

منبع: گسترش نیوز

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار