قیمت دلار | قیمت دلار امروز | قیمت دلار چند؟ | حواشی افزایش قیمت دلار

قیمت دلار امروز چهارشنبه 12 بهمن ماه 1401 | جزئیات آخرین تغییرات قیمت دلار

قیمت دلار امروز چهارشنبه 12 بهمن ماه 1401 را در سایت خبر ملت بخوانید.

قیمت دلار امروز چهارشنبه 12 بهمن ماه 1401 | جزئیات آخرین تغییرات قیمت دلار

قیمت دلار روزهای پر تلاطمی را سپری می کند. علل نوسانات قیمت دلار در هر یک از این بازه‌های زمانی متفاوت است. پس از جهش ناگهانی قیمت دلار در آبان‌ماه امسال، یکی از روش‌هایی که بانک مرکزی برای کنترل قیمت این ارز در نظر گرفت، عرضه اوراق ارزی بود . شیب صعودی قیمت دلار از ابتدای پاییز امسال روندی پرشتاب‌ به خود گرفت و در هفته نخست دی ماه توانست به 43 هزار تومان هم برسد.

قیمت دلار امروز چهارشنبه 12 بهمن 1401

دلار در بازار آزاد با کاهش ۰.۲۸ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۴۳,۱۱۱ تومان معامله شد.دلار در صرافی ملی با کاهش ۰.۳۱ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۴۳,۵۴۲ تومان معامله شد.دلار در بازار متشکل با کاهش ۰.۱ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۴۳,۱۵۶ تومان معامله شد.دلار در سامانه سنا با بدون تغییر ۰ درصدی نسبت به ۷ روز پیش، ۳۰,۶۹۳ تومان معامله شد.دلار کانادا با کاهش ۱.۲۴ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۳۲,۰۳۵ تومان معامله شد.

قیمت دلار در بازار آزاد

روز قبل دلار در بازار آزاد برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار در بازار آزاد که ۲ روز پیش تا ۴۳,۲۳۵ (چهل و سه هزار و دویست و سی و پنج ) تومان رسیده بود، امروز - چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ مصادف با ۰۱ فوریه ۲۰۲۳ - با کاهش ۰.۲۸ درصدی به ۴۳,۱۱۱ (چهل و سه هزار و یکصد و یازده ) تومان رسید.

قیمت دلار در صرافی ملی

روز قبل دلار در صرافی ملی برخلاف افت قبلی خود، رشد قیمت را تجربه کرد، بطوری که دلار در صرافی ملی که ۲ روز پیش تا ۴۳,۴۸۷ (چهل و سه هزار و چهارصد و هشتاد و هفت ) تومان رسیده بود، امروز - سه شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ مصادف با ۳۱ ژانویه ۲۰۲۳ - با رشد ۰.۴۴ درصدی به ۴۳,۶۸۰ (چهل و سه هزار و ششصد و هشتاد ) تومان رسید.

قیمت دلار در بازار متشکل

روز قبل دلار در بازار متشکل برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار در بازار متشکل که ۲ روز پیش تا ۴۳,۲۰۰ (چهل و سه هزار و دویست ) تومان رسیده بود، امروز - چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ مصادف با ۰۱ فوریه ۲۰۲۳ - با کاهش ۰.۱ درصدی به ۴۳,۱۵۶ (چهل و سه هزار و یکصد و پنجاه و شش ) تومان رسید.

قیمت دلارقیمت دلار در سامانه سنا

۴ روز پیش دلار در سامانه سنا مانند ۷ روز پیش، با افزایش و کاهش قیمتی روبرو نشدند، بطوری که دلار در سامانه سنا که ۷ روز پیش تا ۳۰,۶۹۳ (سی هزار و ششصد و نود و سه ) تومان رسیده بود، امروز - چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ مصادف با ۰۱ فوریه ۲۰۲۳ - به ۳۰,۶۹۳ (سی هزار و ششصد و نود و سه ) تومان رسید.

قیمت دلار کانادا

روز قبل دلار کانادا برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار کانادا که ۲ روز پیش تا ۳۲,۴۳۴ (سی و دو هزار و چهارصد و سی و چهار ) تومان رسیده بود، امروز - چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ مصادف با ۰۱ فوریه ۲۰۲۳ - با کاهش ۱.۲۴ درصدی به ۳۲,۰۳۵ (سی و دو هزار و سی و پنج ) تومان رسید.

به نظر شما عامل جهش قیمت دلار در اقتصاد ایران چیست؟

عوامل رشد دلار را می‌توان در بازه‌های مختلف زمانی بررسی کرد زیرا در هر حال علل نوسانات قیمت دلار در هر یک از این بازه‌های زمانی متفاوت است. از آنجا که می‌خواهیم بحث را اندکی بنیادی مطرح کنیم، من وارد این موضوع که بانک مرکزی دارد بازارسازی می‌کند، یا دلالان به سمت بازار یورش آورده‌اند و یا عواملی شبیه اینها نمی‌شوم چرا که اینها عواملی هستند که نوسانات روزانه و یا نوسانات کوتاه مدت را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

در واقع آنچه به طور عمومی و مستمر دلار را بالا می‌برد همان عاملی است که دلار را در بلندمدت مدیریت می‌کند و طبعا هر پدیده‌ای که در بلندمدت عمل کند، در میان‌مدت و کوتاه مدت خود را به اشکال متفاوت نشان می‌دهد؛ یعنی این‌گونه نیست که عوامل کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت به طور جداگانه از یکدیگر عمل کنند. در واقع این عوامل به طور مشخص روی بدنه اقتصاد کشور اثر می‌گذارند و قیمت ارز را تغییر می‌دهند.

این عوامل بنیادین را در چه مواردی می‌توان جست‌وجو کرد؟

اگر بخواهیم با استفاده از عوامل بنیادی، ریشه جهش قیمت دلار را تشریح کنیم باید به نکاتی توجه داشته باشیم؛ حجم نقدینگی با سرعت بالایی که تقریبا بعد از انقلاب بی‌سابقه بوده در حال افزایش است. در همین حال تورم هم به بالاترین میزان خود در 45 سال گذشته رسیده است؛ از سوی دیگر احتمال ساماندهی و تفاهم در برجام به کمترین حد خود رسیده است و در کنار آن نیز کسری بودجه قابل توجه دولت و فقدان رقابت‌پذیری در کشور مشاهده می‌شود؛ در واقع می‌توان گفت اینها تعدادی از عوامل بنیادی هستند که دارند همزمان عمل می ‌کنند و دلار را بالا می‌برند.

ما به طور مستمر و به دلایل متعدد-که بخش قابل توجهی از آن هم برای دولت اجتناب‌ناپذیر شده است-، با این عوامل مواجهیم که موجب می‌شود حجم نقدینگی بالا رود و طبیعی است که انتظار داشته باشیم قیمت دلار هم افزایش یابد. چرا که دلار با لباس، شکر و امثال آنها تفاوتی ندارد و همه اینها کالا محسوب می‌شوند.

در همین حال افزون بر افزایش حجم نقدینگی، اینکه بخش‌های مختلف نقدینگی چطور عمل می‌کنند هم مهم است؛ به عنوان مثال اینکه حجم نقدینگی کوتاه‌مدت نسبت به نقدینگی بلندمدت افزایش ‌یابد، جدا از اینکه حجم نقدینگی چقدر باشد، یکی از عواملی خواهد بود که قیمت دلار را افزایش می‌دهد. بنابراین مساله نقدینگی و عواملی که با این پدیده مرتبط می‌شود مجموعا یک شرایط تورمی در اقتصاد ایجاد می‌کند که فشار زیادی روی قیمت دلار می‌آورد و آن را صعودی می‌کند.

منبع: اقتصاد نیوز

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار