توضیحات وزیر بهداشت درباره تغییر سیاست ارزی دارو

وزیر بهداشت گفت : سال قبل دو میلیارد دلار ارز برای دارو داشتیم، اما امسال این عدد به سه میلیارد دلار افزایش یافته است. بنابراین هیچ مشکلی در رابطه با تامین دارو نداریم.

توضیحات وزیر بهداشت درباره تغییر سیاست ارزی دارو

وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال سه میلیارد دلار ارز دارو داریم که آن را برای تامین دارو استفاده می‌کنیم، درباره تغییر سیاست ارزی دارو، گفت: اگر بخواهیم این منابع را برای تقویت بیمه‌ها به ریال بدل کنیم، در صورتی است که سازمان برنامه و بودجه بتواند ریالش را تامین کرده و به ما بدهد، این اقدام صورت می‌گیرد؛ اما فعلا برنامه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

بهرام عین‌اللهی در حاشیه مراسم آیین تکریم و تقدیر از خادمان نوروزی سلامت، با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: امسال در نوروز همکاران‌مان بسیار زحمت کشیدند و در جاده‌ها، شهرها و مناطق صعب‌العبور حضور یافتند که به حدود سه میلیون نفر خدمات ارایه دادند. ۱۳۱ هزار عمل جراحی داشتیم که برخی از آن‌ها الکتیو بودند.

وی درباره بحث آلودگی هوا و نگرانی برای سلامت مردم، گفت: وظیفه وزارت بهداشت در این زمینه کنترل نیست، بلکه ستادی در زمینه آلودگی هوا تشکیل شده که وزارت  بهداشت یکی از اعضای آن است. متاسفانه افزایش آمار بیماران قلبی و تنفسی را داشتیم که وظیفه ما درمان آنها بوده است.

عین اللهی درباره مباحث مربوط به ارز دارو، گفت: سال قبل دو میلیارد دلار ارز برای دارو داشتیم، اما امسال این عدد به سه میلیارد دلار افزایش یافته است. بنابراین هیچ مشکلی در رابطه با تامین دارو نداریم.

وضعیت متفاوت داروهای برند و غیرضروری

وی در عین حال به ایسنا افزود: فضاسازی‌هایی که برخی برای منافع‌شان انجام دادند، به هیچ وجه درست نیست. ما اجازه نمی‌دهیم که کوچکترین خدشه‌ای به مردم وارد شود. البته داروهایی که به صورت برند و داروهای غیرضروری است، وضعیت متفاوتی دارند. زیرا اگر دارویی را مشابه تولید داخلی داشته باشیم، ضرورتی برای مصرف نوع خارجی آن نداریم. داروهای خارجی قیمت‌های نامتعارف دارند و اصلا در برنامه ما نیست. ما حتما از داروهای داخلی حمایت می‌کنیم و ۹۷ درصد داروهایمان هم تولید داخلی است و تنها سه درصدش وارداتی است.

برنامه‌ریزی برای داروهای بیماران خاص

وزیر بهداشت همچنین گفت: برای بحث داروی بیماران خاص هم مجلس اعتبار جداگانه‌ای دیده که برنامه‌ریزی ما به صورتی است که بیماران خاص هم به راحتی به داروهایشان دسترسی داشته باشند.

وی به ایسنا ادامه داد: در حوزه برخی داروهای نادر و داروهایی که جزو اقلام داروهای فارماکوپه ما نیست، آن‌ها احتمال گرانی دارند که جزو برنامه ما هم‌ نیست، اما داروهای بیماران خاص، صعب‌العلاج و داروهای مورد نیاز مردم را به وفور تامین می‌کنیم.

بازنگری برای پوشش بیمه‌ای برخی داروها

وی در پاسخ به سوال دیگر درباره داروهایی که در دولت قبل ارزشان به ارز آزاد تبدیل شد، گفت: ما ارز هیچ دارویی را به تازگی آزاد نکردیم، اما از قبل هرچه بوده همان هست. برنامه‌ای که داریم این است که اولا پوشش بیمه‌ای مردم را افزایش دهیم که باید حدود شش میلیون نفر را بیمه کنیم که ان‌شاءالله انجام‌ می‌دهیم و دوم اینکه داروهایی که تحت پوشش بیمه نیست، اما ضروری است، بازنگری انجام دهیم تا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

وی گفت: سه میلیارد دلار ارز دارو داریم که آن را برای تامین دارو استفاده می‌کنیم. حال اگر بخواهیم این منابع را برای تقویت بیمه‌ها به ریال بدل کنیم، در صورتی است که سازمان برنامه و بودجه بتواند ریالش را تامین کرده و به ما بدهد، این اقدام صورت می‌گیرد؛ اما فعلا برنامه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

وی درباره افزایش قیمت دارو و لزوم پوشش بیمه‌ای داروهای گران، گفت: قرار است در شورای عالی بیمه پوشش بیمه‌ای جدید بررسی شود.

۱۰ کشور آفریقایی خواهان واکسن ایرانی کرونا

وی درباره وضعیت صادرات واکسن ایرانی کرونا نیز گفت: تاکنون به نیکاراگوئه واکسن صادر کردیم. ۱۰ کشور آفریقایی هم خواهان واکسن هستند اما هنوز صادر نشده است. به هر حال تقاضا زیاد است؛ اما به اندازه ای که بتوانیم صادر می‌کنیم. فعلا چهار میلیون دز قرار است صادر شود.

منبع: ایسنا

 

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار